Dr. Michael Laitman

Elkerülhető-e a recesszió?

Híradás:

Az amerikaiak azért választották meg Barack Obamát elnöknek, mert azt remélik, hogy majd  megoldja a gazdasági problémáikat. Azonban szakértők szerint már késő bármit is tenni, és elkerülhetetlen a válság továbbgyűrűzése. Már nincs semmi, amit kormányok képesek lennének tenni, hogy megakadályozzák a globális gazdasági modell összeroppanását és a válság továbbgyűrűzését. Mindegy milyen intézkedéseket tesznek, a fogyasztás egyre csökkenni fog, a recesszió hosszú ideig tart majd, és a világ újabb csődbe menéseket és a válság egyéb következményeit figyelheti meg a gazdaság többi részén is. Az IMF pesszimista előrejelzéseket bocsát ki, recessziót jósolva a világ vezető gazdasági hatalmainál.

Kommentárom:

Az egyetlen dolog, ami segíthet a világon az az, hogyha megértjük globális helyzetünk valódi jelentését. Hogy ez azt jelenti, hogy egyetlen élőlénnyé váltunk, és ennek megfelelően univerzális testvériségben és egyenlőségben kell élnünk, univerzális egyenletes elosztást alkalmazva, abszolút adakozással, az egyén teljes profitját a társadalomra áldozva, és a felebarát iránt érzett szeretettel. Ez hasonló ahhoz, ahogy egy integrált élőlény működik, benne minden sejt tökéletes harmóniában élve, mivel egyébként betegség lépne fel, és akár a halál is bekövetkezhet.

Mindennek fokozatosan kell létrejönnie, de nincs más lehetőség! Így fő célunk az, hogy az emberiséget egy globális oktatási rendszerrel lássuk el azért, hogy megértessük velük az “egyetlen élőlény” értelmét és jelentését a természetből vett példák segítségével. Az emberek, főként a vezetők meg kell, hogy értsék, nincs lehetőség a régi szabályokhoz való visszatérésre. A történelem során először, a világ mássá vált. Hasonlóvá vált a Felső Világhoz, más szóval az embereknek meg kell szerezniük az adakozás tulajdonságát, az elfogadás tulajdonsága helyett. Pont az ellentétes minőségre kell változnunk.

Erről kell beszélnünk, és folyamatosan ehhez kell hozzá szoknunk. Nincs más módja az előre jutásnak. Ellenkező esetben egy újabb világháború törhet ki, és még akkor is, ha az befejeződik, ugyanazzal a problémával állunk szemben: hasonlóvá kell válnunk a Teremtővel, mivel ez az, amit el kell érnünk a Teremtés terve alapján.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,656 seconds.