Dr. Michael Laitman

Két módja van, hogy elérjük célunkat

 Kérdés:

Hallottam sokszor, amint Ön azt mondta, hogy az egyetlen létező dolog a vágy, és, hogy csak a vágy határoz meg mindent. Akkor miért nem jön létre, valósul meg minden az életemben jelentkező vágyam?

Válaszom:

Ez azért van, mert a vágy mellett a teremtés programja is létezik. Más szóval van egy bizonyos terv, és ennek a tervnek megfelelően az egész teremtés, egy eredetileg meghatározott cél felé halad. A cél felé való haladást “Beito” névvel is jelölhetjük, ami annyit jelent, hogy a “maga idejében”, amikor minden a maga idejében, egy előre meghatározott idő alatt történik.

Azonban az emberi lény a vágyból áll, és ennél fogva a vágy kielégülését élvezetként, míg a kielégületlenséget szenvedésként érzékeli. Ily módon érzi a program hatását magán, mely a kielégülés iránti vágyunkat használja arra, hogy minket irányítson. Végül is mi állandóan arra törekszünk, hogy élvezethez jussunk, és eltávoldjunk a szenvedéstől.

Amennyiben magunk által akarjuk ezt a programot végrehajtani, és azt gyorsan és kellemesen véghez vinni, akkor ahelyett, hogy a csapások által haladunk, irányíthatjuk vágyunkat a “tegyük vágyunkat hasonlóvá a Teremtő vágyához” szabály alapján. Mi a “Teremtő vágya”? Ez arra vonatkozik, hogy Ő teljes Önmagát és adakozás iránti vágyát az érzékelésünkbe akarja helyezni. Ennek eredményeképpen egy új szintű vágyat, érzékelést, tudatot és megértést fedezhetünk fel. És amikor ez megtörténik megérezzük a magunk és a Teremtő közötti hasadékot. És ekkor tudatosan megszüntetve ezt a hasadékot vágyunkat azonosítjuk a Teremtő vágyával.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,749 seconds.