Dr. Michael Laitman

Utazzunk együtt a Fény Útján

 Kérdés:

Az aki nem érez ürességet, soha nem lesz képes bármit is felfedezni. A felénk jövő csapások adják majd meg nekünk ezt az ürességet. Van másik út is?

Válaszom:

Természetesen van más út. Tudjuk azt, hogy az étvágy evés közben jön meg, vagy amikor másokat látunk enni.

Miért van ez? Először is a társadalom véleménye befolyásol minket. Másodsorban a Kabbala elmagyarázza, hogy a vágy vagy belülről jelenik meg (a resimókon, és az edény durvasága alapján), vagy külső hatás alapján (a környezetből, a Fény ereje folytán).

Amennyiben a vágyat a Fénytől (a reformáló Fény által) kapjuk, akkor érhetünk el a célhoz a legoptimálisabb úton.

Így, ha képesek vagyunk akár a világban tapasztalható legkisebb csapás igazi okát felfedezni, ennek az oknak a megértésével felfedezzük azt a Fényt, mely a már korrigált állapot felől érkezik hozzánk. Akkor meglátjuk, hogy ez a korrigált állapot mennyire csodálatos, és hatalmas a jelenlegi állapotunkhoz képest. Ez arra ösztökél minket, hogy tovább haladjunk a cél felé, és nem lesz szükségünk továbbá arra, hogy a szenvedés toljon minket hátulról!

Két út van: a Fény útja, és a szenvedés útja. Ezért szükséges az, hogy a világnak pontosan megmagyarázzuk a szenvedések okát!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,422 seconds.