Dr. Michael Laitman

Hogy akarod használni a Kabbalát, mint a Halál egy szeletét, vagy mint az Élet elixírjét?

Kérdés:

Ön azt mondta, hogy a Kabbala könyvei hasonlóak az orvosi könyvekhez. Minden szótár vagy használati utasítás, ami egy gyógyszerhez mellékelve  van, felsorolja azokat  az eseteket, amikor a gyógyszer használata tilos vagy veszélyes. Hasonló feltételek vannak a Kabbala könyveiben is?

Válaszom:

Pontosan! Bevezetés a  Talmud Eser Sefirot-ba”azt mondja, hogy a Tora ( mint a Kabbala is) lehet egy életelixír is, de lehet egy szelet halál is. Tudott tény az, hogy minden gyógyszer méreg is, de nem minden méreg gyógyszer. Minden gyógyszer egy méreg alapján készült, másképpen nem lenne gyógyítási hatásuk sem.

Mi csak olyan méreg segítségével lehetünk meggyógyítva vagy korrigálva, amely mérget gyógyszerré alakítuk át, vagy ha csak egy speciális adagot veszünk be számolva  azzal, hogy az ördög bennük lakik. Ez az elv a természet kialakulásából jön, követve a következő szabályt. „ A halál angyala átalakul az élet angyalává”. Ugyanezt az elvet használja az orvostudomány is.

Ezért van az hogy a kígyó rácsavarodva egy gyógyszeres edényre, ez a gyógyítás szimbóluma az orvostudományban. Ez nem valakinek a képzelgésből jött, hanem a természet kialakulásából.

A Kabbala ugyanazt a dolgot mondja,: Használnod kell a könyveket, mint használati utasításokat. Ez egy gyógyulás, ami az egoizmusod ellen dolgozik, mert amit a Fény tartalmaz, korrigálni fog téged, és visszavisz a Forráshoz. Ha mindazonáltal nem fogadod el a könyvet, mint az egodat számbavevő eszközt, hogy korrigáljon téged, akkor a tanulmányaid kihozzák belőled  a büszkeségedet, az önbecslésedet,  az igényedet jutalomra ebben a világban  és nem azt, hogy  a jövő világ eljöjjön Tehát a tanulmányaid átfordulnak a „halál egy szeletébe”, és te még nagyobb egoista leszel, és fizetést fogsz kérni a Teremtőtől

Baal HaSulam  írja  a „Bevezetés a Zohár könyvbe „ című könyv 69-71 fejezeteiben, hogy minden probléma forrása a világon semmi más, mint hogy az emberek inkorrekt módón használják a Torát és Kabbalát

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.