Dr. Michael Laitman

Ez munka az emberi lényért

A spirituális út nem egyszerű a sok emelkedőből és hullámvölgyből áll. Nem egy sima, kikövezett ót; göröngyök sorakoznak rajta egymás után. Ameddig előre nem mozdulsz, egyhelyben ugrálsz egészen addig, amíg a különböző problémákat és akadályokat meg nem tudod oldani. Minden út közbeni lépéssel bonyodalmak történnek és balul ütnek ki dolgok: először egy lapos kerék, aztán megáll a motor, aztán elfogy a benzin és aztán elalszol a kormánykerék mögött és így tovább. De mit tehetünk? Ilyen az utunk.

Hirtelen a szamarad (héberül a szamarat jelentő „hamor” szó a „homerből”, az anyagból, az egoista alapanyagból ered) az út közepén áll, és elállja az utat. El kell azt mozdítanod az útból. De hogyan mozgatsz egy szamarat? Ostorral csapod, de nem mozdul; erősebb ütésre van szükség. Ameddig a hátadra nem kapod azt és el nem mozdítod az útból, vagy fogon nem csapod ahogy a Kabbalisták tanácsolják, nem fogsz előrelépni.

Ezen a módon folyamatosan új problémák jelennek meg, ameddig az élet fája nem keresztezi az utadat. Ekkor le kell húzódnod, és ki kell kerülnöd, ameddig egy felhő nem fog az útra ereszkedni, nagy ködöt csinálva, lehetetlenné téve, hogy meglásd, merre tartasz, vagy van-e egyáltalán út előtted.

Ez a fajta munka különleges. Nagyon nehéz, és csak olyan személy számára van kiválasztva, aki az emberi lény szintjét szeretné elérni, aki tényleg emberré akar válni. Ezt az utat kiválasztott embereknek adják.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,686 seconds.