Dr. Michael Laitman

Kilépni egy ismeretlen bolygóra

Kérdés:

Miben különbözik a kabbala pszichológiától, amely szinten arra tanítja az embereket, hogyan kapcsolódjanak össze egymással?

Válasz:

A pszichológia gyakorlati része helyes, és megtalálható a kabbalában is. A kabbala bölcsessége minden ismeretet átölel ennek a világnak a természetéből. Arról beszél, ami teremtés első pillanatától történt, annak utolsó pillanatáig, és ezért ennek a világnak az összes tudományát tartalmazza. Csak a kabbala nem írja le olyan részletességgel ezeket, mert nem határozta meg ezt céljának.

A pszichológia, mint gyakorlati megfigyelése a bizonyos viselkedési módoknak a világban, teljesen helyes volt a mi időnkig. Ma azonban ennek a tudománynak a képessége, hogy megtartsa ezt a vonalat, kérdéses, mivel egy teljesen új, globális világba léptünk be. A globális rendszer elkezdett felettünk működni, és nincs tekintettel az összes, individualitásra, vagy személyes kapcsolatrendszereikre egymással, hanem mindenkit egy egymástól való függő helyzetbe hoz, minden, mindennel összekapcsol.

Nem tudjuk, hogyan közelítsük meg a világot ezen a módon. Nincs olyan tudományunk, amely elmagyarázna egy ilyen megközelítést.  

Nem tudtunk kifejleszteni egy tudományt, az analóg, globális rendszerekre és e rendszerek részeinek létezési törvényire, mivel mi magunk belül nagyon különbözünk ettől.  Az ember csak olyan formákat tud kifejleszteni, amelyek jelen vannak benne, a természetében.

Ha azonban nem érzem a kapcsolatomat a többiekkel, nem tudok erre tudományt kifejleszteni. Ez a egész probléma! Most egy olyan világba lépünk be, amelyről nem tudunk semmit! Abszolút semmit! Nem fogunk tudni semmit kifejleszteni, kitalálni, ameddig organikus módon nem érezzük mindenkivel a kapcsolatot.

Tehát kiderül, hogy csak a kabbalisták képesek kifejleszteni egy tudományt a számunkra, erről a hétköznapi, földi valóságról, amely most tárul fel a számunkra, és senki más. Mindenki más teljesen képtelennek látszik a segítségre, és nem fogja tudni, mit kell tenni mindezekkel a problémákkal és katasztrófákkal, amelyek felbukkannak.  Semmilyen specialista nem fog tudni kínálni semmit: sem a pszichológusok, sem a fizikusok, vagy biológusok.

Hirtelen elkezdjük felismerni, hogy a jelenlegi tudományunk, annak teljes egésze lezárul ebben az új állapotban. Ennek az oka az, hogy egy új, integrált hálózata az erőknek cselekszik felettünk, amely mindent, egyetlen, általános kapcsolatban vesz számításba.

Megértettük vajon, mennyire nehéz helyzetben találtuk magunkat? Ezért kell terjesztenünk a kabbala tudományát olyan gyorsan, ahogy csak lehet, hogy az emberek felismerjék, mi is van előttük. Ha csak egy kis késztetés is létezik az előre menetelre, egy minimális egyetértés és megértés, vagy legalább egy kis tudás és vágy a megértésre, ez megváltoztatja a teljes képet és könnyebbé teszi a világban a létezést.

Most a szörny Ausztrália felé közelít, és mit tehetnek az emberek? Csak sírnak. Megpróbálják megerősíteni a házaikat, kapcsokat ütnek a falakba, azonban ez valóban segíteni fog a dühöngő elemek ellen?

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,911 seconds.