Dr. Michael Laitman

A gyorsulás paradigmája

Amikor Zeir Anpin megjelenik a Malchut előtt, képesek vagyunk felgyorsítani fejlődésünket. Mindeddig, amíg a történelem során a kövületi, növényi és állati szinteken haladtunk, nem voltunk képesek felgyorsítani fejlődésünket. Mi egyátalán nem tudtuk milyen állapotban voltunk, és milyen folyamatokon mentünk keresztül.

De most, azáltal hogy beléptünk a korrekciók időszakába, mi már rendelkezünk a szabad akarattal. Képesek vagyunk felgyorsítani az események sorozatát, anélkül hogy várnunk kellene a hatodik évezred végére. Minden rajtunk múlik.

Erőfeszítéseinkkel képesek vagyunk a Zeir Anpin tulajdonságait belefoglalni magunkba kevesebb mint hatezer év alatt. Végül is mi spirituális szintekről beszélünk, nem pedig a naptár dátumairól. És ezért van az hogy képesek vagyunk felgyorsítani felemelkedésünket a hetedik évezredbe.

Báál HaSzulam írja a további fejlődésről a “Bölcsek Szájából” könyv Bevezetőjében: Mindezek ugyancsak spirituális szintek, mivel a Shabbat (Szombat), a hetedik évezred, az a HGT-NHY-M Szfiráit jelenti. Emellett még három másik szint található, melyeket “fej”-nek nevezünk. Mi azokba a hét ezer év után lépünk bele, és mindaz jelenlegi elérésünkön, megértésünkön túl van, mivel az már abba az edényba való megszerzést jelent, amely már befejezte korrekcióját és hasonlóvá vált a Teremtőhöz tulajdonságaiban.

Arról az állapotról sehol nem írtak. A Kabbalista könyvek csak homályos utalásokat tartalmaznak ezekről az állapotokról. REménykedjünk abban, hogy azokat ugyancsak hamarosan elérjük

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.