Dr. Michael Laitman

Egy analóg (Felső) és egy diszkrét (alsó) rendszere a kapcsolatnak

1. Egoisták vagyunk és ezért individualisták, azaz a felfogásunk és a gondolkozásunk csak egy digitális formában működik. Egy analóg gondolkozásmód, az egységes, egyesült, és általános: csak a Teremtő birtokol ilyet. Azonban Ő közelít hozzánk, ezért mi kríziseket érzünk, az Ő és a mi létezési modellünk közötti inkompatibilitás, összeférhetetlenség miatt (gondolkodás, megértés, döntés hozatal és viselkedés területein).

Nincs más választásunk, mint elérni a hasonlóságot a rendszereink között, azaz adaptálni magunkat a létezés analóg rendszeréhez. Ez azt jelenti, hogy egységként kell érzékelnünk magunkat, mint egy ember, egy szível, és úgy kell szeretnünk másokat, mint önmagunkat.  

2. Mi elképzelhetjük a jövőnket egy analóg, vagy egy diszkrét modellben. A jelenlegi állapotunk egoisztikus, és ezért diszkrét, ezzel szemben a korrigált állapot analóg, általános. Egy analóg rendszert kell kiépítenünk egymás között, a jelenlegi diszkrét állapotból. Ennek a modellnek, egyszerre kell indirektnek és direktnek lennie.  

Egy direkt, analóg rendszer: Fizikailag építjük fel, megteremtjük az egység jövőbeli modelljét, kongresszusok formájában, barátok találkozójában, a gyerekek helyes irányítása által, a felnőtt tanuló csoportokkal, és így tovább.  

Egy indirekt, analóg rendszer: Ez egy matematikai rendszer; valami képzeteset alkotunk.

Egy digitális (diszkrét) modell egy fokozatos, lépésről lépésre való megközelítése a kívánatos, korrigált, végső állapotnak, a spirituális létrán való felmászás által. A felosztási lépcsők nagysága mindenki számára adott, és mindez Felülről érkezik. Azaz, a folytonosság megszakítása nem általunk van meghatározva, hanem az új Reshimot (információs gén) nyilvánul meg bennünk.

Ez Felülről van meghatározva, a diszkrét lépcsők közötti kapcsolat fenntartásával, és ennek a végeredménye az analóg beteljesedés, azaz a diszkrét lépcsők közötti információ átadás, és a kapcsolat fenntartásának figyelembe vétele által, egy diszkrét lépcsőből, az egység analóg formájába vezet át. Más szavakkal, a lépcső magassága (értéke) azáltal a lehetőséggel van meghatározva, hogy mennyire semlegesíti magát valaki a felső előtt, és a csoport előtt, annak érdekében, hogy megszerezze a fokozat megmászására az erőt.  

3. Egy diszkrét (digitális) rendszer mintha pulzálna; a változások ugrásszerűen történnek, kanyargós lépésekkel. A mi egoisztikus világunkban a diszkrét formák sokkal kényelmesebbek, érthetőbbek, a vizuális számítások, regisztrációk, átvitelek szempontjából, könnyen megjegyezhetőek az analóggal szemben, és könnyebben kizárják, az olvasás közbeni szubjektív tévedéseket.

Hasonlóan, az atomokban minden kvantált. Az állapotok ugrásszerűen változnak. Az információ átadás az élő (növényi és állati) világban is vegyi anyagok, makromolekulák diszkrét formáiban tűnik fel, amely több ezer atomot tartalmaznak. Mindezek  számos új karakterisztikát eredményeznek.

4. Időleges jel diagramok: átmenet egyik állapotról a másikra:

A – időben és állapotában folyamatos (analóg) jel;
B – időben és állapotában impulzusszerű, nem folytonos jel;
C – állapotában folytonos, de időben diszkrét jel;
D – időben és állapotában egyaránt diszkrét jel;

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,606 seconds.