Dr. Michael Laitman

Kitörni a fekete lyukból

A kabbalisták ajánlják nekünk, hogy gyakoroljuk a kis ” játszó szobánk”-ba”, az e világ “gömb”-jében. Addig gyakoroljuk, amig felfedezzük, hogy nem jön ki nekünk ebből semmi.

Ki adja nekünk ezt az érzést a sikertelenségre? – A felső erő, amely a mi felfogasunkon kivül van, a mi világunkon kivül. Éppen ő “buktat el minket”. Éppen ez visz minket a sikertelenségre, a sikeresség helyett. Mire fel?- azért, hogy ösztőnözzön minket felébredni. A Teremtő flörtől velünk, azért, hogy jobban akarjuk őt, azért, hogy igazán kifejlesszük, a képességünk értéke szerint, az adakozás szükséget, ami nincsen a mi természetünkben.

Így, hogy mi tervezzük ezt a vágyat, hogy kitörjünk a mi  kicsi egoista sejtünkből, megértjuk, hogy az kicsi és zárt. Olyan mint egy fekete lyuk,  a fény nem tudja áttörni, a  gravitaciós  erő nem engedi a fényt kimenni, tartja. Mi is egy ilyen zárt fekete lyukban vagyunk, nincs erőnk kiszabadulni abból. De a hiányt, sóvárgást tudjuk fejleszteni, arra hogy kimenjünk belőle, “a hiány előtti hiányt/vágyat a vágy előtt”, erre mi képesek vagyunk.

Miért? –  hogyha a csoportot helyes formában épitjuk, mindenkinek kötelezettsége van. Ez törtenik a rendes életben is. Minden helyen ajánlanak mindenféle  dolgokat, hirdetések által, de nekem ezekre a dolgokra nincsen hiányom, de azt mondják, hogy érdemes neked. Tablettákat fejfájás ellen, erre szükségem van, erre van hiányom. Én jól érzem magam, minden rendben, de mondják nekem: sok fontos dolod hiányzik neked! Nézd, a szomszéd már vásárolt! Van olyan sok választék, amitől meg nem is álmodtál és élvezeted van benne!  Én igazán, soha nem is gondoltam az ilyen féle élvezetekre, de határozottan javasolják, hogyha te kiprobálod, élvezeted lesz benne.

Mondjuk másképpen, épitenek bennem hiányt, arra amire nincsen hiányom. És még és még, igy befolyásol engem a társadalom, igy működik az. Mi is kell épitsünk hirdetési irodákat  a spirituális a világról, amely állandóan dolgozzon rajtunk, hirdesse a szükséget és a hiányt, arra amire nincsen szükségem. Én kell dolgozzak a hirdetési  irodákkal, én tudom, hogy a közepső kulső segitséggel, én doldozom magamon. És nem számit mit csinálok én most, én épitem magamban ezt hirdetést, ezt a hazugságot, ez mások vágyain megy keresztül és befolyásol engem. Én  átadom ezt a hirdetést másoknak, hallom az ők vágyaikon keresztül, és ez visszatér hozzám, olyan formán, hogy én nem is tudtam, hogy ez tőlem jött. Végeredményként, én csodálom és létrehozom magamban a szükséget az élvezetet a spiritualis kitöltésre.

Rajtuk keresztül jut el hozzám, ez már nem az enyém. Én első hallásra lenyelem a mások vágyait, és most az egész csoport kihasznalja ezt a hazugságot: “te tudod, ott a spiritualitásban, olyan csodálatos, összehasonlitva a mi világunkal, ez menyország a földön!” Ők csinálnak nekünk agymosást a hirdetésekkel, amelyekben ők  maguk sem hisznek. Ők elakarjak adni nekem az árujukat és hasznot hozzanak a hirdetési irodákon keresztül, és én komolyan veszem az ők szavait, nagy erőfeszitéseket teszek bele, azért, hogy vásároljak magamnak spirituális világot.

Ez az, amire szükségünk van, erre és semmi másra. Elrendezték nekünk  ebben a “gömb”-ben, a “fekete lyuk”-ban, a lehetőséget hogy kijuthassunk belőle.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.