Dr. Michael Laitman

A kölcsönös garancia egyszerű feltétele

A fejlődésünk felgyorsítása érdekében, mindféle nehézségeket kapunk, állandó nyomás alatt vagyunk, és össze vagyunk zavarodva annak a tekintetében, hogy mindez miért szükséges az erőfeszítéseink megtételéhez, mert mi addig várnánk mindig, ameddig a dolgok maguktól nem változnának.  Vagy egyszerűen azt hisszük, hogy már éppen elegendő erőfeszítést tettünk, de még sem találtuk meg a spirituális megértést. Talán a Teremtő elhagyta a teremtményeit, vagy nem szándékozik ezt éppen most megadni nekünk, és várnunk kell egy másik lehetőségre, talán a következő életünkben. Az ember, különböző kifogásokat keres, csak hogy megszabaduljon a tőle elvárt erőfeszítésektől.

Azonban mondva van: „A számodra kijelölt törvényt, nem szegheted meg.” A Felső Fény teljesen mozdulatlan, mi ennek a belsejében vagyunk. A vágyaink, csak az erőfeszítéseink által fejlődhetnek. A vágyunk korrekciójának kiterjesztése, és ennek következtében az ebben feltárt Fény, az erőfeszítéseink mértével arányosak. Ez egy egyszerű törvény.

Nem feledkezhetünk el erről a törvényről, és folyamatosan emlékeztetni kell magunkat arra, hogy ezen az elven belül legyünk a csoportban, ne adjunk teret a bajoknak és a vitáknak, különböző elméleteknek és kérdéseknek: „Miért nem kapok meg mindent? Hol van a munkám gyümölcse, hol van a feltárulkozás, az annyira vágyott jutalom?” 

Az ember azt kérdezi: „Hol van mindez?” Itt van, mind az orrod előtt – vedd el! Ha valaki nem látja ezt, nem tudja elvenni, azaz még nincs erre kész. Tehát folytatnia kell az erőfeszítéseket. Mit lehet tenni, ha valaki nem látja, mi van közvetlen mellette?

Így senki nem gondolhatja azt, hogy a spiritualitás elérhető, egy titkos, speciális eszközzel. Semmi nem segít, kivéve a céltudatos tevékenységet. Az érzékelés hiány az, amely kitakarja a Teremtőt és a Felső Fényt. Az érzékenység pedig csak az emelkedésen és zuhanásokon keresztül növelhető, kizárólag erőfeszítéseken és kutatásokon keresztül.

Nem szabad arra figyelni, aki csalódottságairól és a vesződségekről beszél. Amikor például valaki nagyot sóhajtott Baal HaSulam leckéjén, Baal HaSulam mérges lett és kijelentette, hogy soha nem akar ilyesmit hallani még egyszer. Bárki lehet fizikailag fáradt, de nem lehet spirituálisan fáradtnak lenni, a belső erőfeszítésben! Elfogadhatatlan ezt ilyen módon kimutatni! 

Érthető hogy az emberek különböző állapotokat tapasztalnak meg, hiszen nem a mesterei ennek. Azonban nem kell ezeket kimutatni a körülöttünk lévő embereknek. Éppen ellenkezőleg, bárhogy érezzük magunkat, mindig inspiráltnak és tettre késznek kell látszanunk. Ez a kölcsönös garanciánk feltétele.  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,693 seconds.