Dr. Michael Laitman

Imádkozni a Belső Adakozó Erőért

Kérdés:

Mit jelent az, hogy kérni a Teremtőtől? Miért kell, hogy beleöltözzek az Ő tulajdonságába?

Válasz:

“Kérni “, azt jelenti, hogy keresem, kérem és követelem a változásomat. Mivel fel kell, hogy fedezzem a hiányát a változásnak. Én kérem magamnak (ezt nevezik imának), megítélem, kritizálom saját magamat: milyen tulajdonságok  hiányoznak belőlem? Hogyan kaphatom meg az adakozás erejét?

Ez az erő a csoporton belül található. Amilyen mértékben akarok be jutni a csoportba, és kapcsolódni velük szívben és a lélekben, összekötni magam velük, asszimilálódni, annyira vagyok adakozásban. Akkor ott, a csoportban megtalálom az adakozás erejét. Ezért imádkozom.

Imádkozom, hogy elérjem azt az állapotot, amely megmutatja, hogy mindenki tökéletes és össze van kapcsolódva. Ez a helyzet az úgynevezett “Istenség”, “Knesszet Izrael”. Én ott akarok létezni és imádkozni, abban az egységben, amely összegyűjti az összes lelkeket, amelyet úgy hívunk, hogy Jasar –Kel.

Nem azért van mindez, hogy valamilyen külső erőt vagy külső képet megszerezzek. Minden ima, arról szól, hogy a Végtelen Világ Malchutját akarom elérni, a kapcsolat köztünk, ahol felfedezzük a kölcsönös adakozást. Azt akarom, hogy egy ilyen állapot fedeződjön fel nekem, és én ezt kérem, az imában.

Van itt egy nagyon kényes pont, és vigyázzunk, kell, hogy, nehogy elkezdjük elképzelni ezt, mint valami szobrot vagy vésett képmást, hanem az állapotot kell elérni, ahol össze vagyunk kapcsolódva együtt, egy teljes adakozásban!

Kérdés:

Ez az erő, amely a felettük levő következő állapot, amiért imádkozunk, vagy sírunk. Tehát igazából ez egy erő. Akkor zárjam be magam ebbe, vagy közelítsek? Hogyan érezhetem ennek a hatását?

Válasz:

Ez egy tulajdonság. Az erő az valami, amely már különálló és a tulajdonsága, az, amely már képes belém öltözni. Ezek nagyon finom különbségek, ám ezek meghatározzák a tisztaságát a hozzáállásomnak, és akkor ez nagyon lényegessé válik.

Egyrészt azt mondjuk, “Nincs más Rajta kívül”, de nekünk ezt úgy kell lefessük, mint egy állapotot, a tökéletes rendszerben. Akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem követünk el hibákat.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.