Dr. Michael Laitman

Mit értékelek egy barátban?

Mit értékelek egy barátban?

A Barátok Szeretete azt jelenti hogy valójában egyikőjüket sem szeretem. Természetemnél fogva uralkodni akarok mingegyikőjük felett, hogy ők engem szolgáljanak, és én azt tehessem amit csak akarok. Mire van nekem szükségem rájuk? Jobb lenne nekem ha ők nem is léteznének.

Ez az én “normális” attitűdöm a többiekkel szemben. A “Barátok Szeretete” azt jelenti hogy nem számít milyen tulajdonságaik vannak, akármilyen mentális akár fizikai problémáik, sikereik léteznek, az egyetlen ami számít az a szívben található pontjuk. Ezek a pontok azok amiket szeretek, és nekem nem kell a többit szeretnem.

Egészében még a személy neme sem számít, el kell felejtsük, és el kell vonatkoztatnunk bármi fajta külső megjelenítéstől, amekkora mértékben ez csak lehetséges. És akkor az összes többi faktor, tényező majd elkezdi kiegészíteni egymást.

Mivel mi nem egészítjük ki egymást szívben található pontjainkban, azokat összekapcsoljuk és utána ott értünk egyet a kapcsolatban. Abban a pillanatban amikor összekapcsoljuk a szívben található pontokat, hirtelen összes fizikai tulajdonságaink, melyek teljesen különbözőek, elkezdenek összekapcsolódni mint fogaskerekek. Ez az ahogy, például egy autóban a sebességváltó rendszerben a kuplung összeköti a fogaskerekeket, és az egész rendszer elkezd szinkronban együtt működni. Amennyiben mi összekapcsoljuk a szívben található pontokat, és minden más tulajdonság fölé emelkedünk, azokat figyelmen kívül hagyva, akkor képesek leszünk összekapcsolódni. Hogyan történhet meg mindez? Én a barátom egység utáni sóvárgását szeretem és tisztelem, és ahogy ő a Teremtő után sóvárog. Én úgy gondolom hogy ő jobb nálam, és magasabban áll nálam, és ő jobban sóvárog mint én magam. Ezáltal barátaimat úgy látom mint a “generációnk legnagyobbjait”. Amennyiben a barátom értékét a legfontosabb dolog szempontjából emelem fel, minden mást, mint korporeális tulajdonságait figyelmen kívül hagyva, én közelebb kerülök hozzá és magamat ő alá “helyezem”. Ez az ahogy összekapcsolódunk.

A “Barátok Szeretete” az egy egésszé való összekapcsolódás, a kapcsolatok pontján keresztül, “Mindenki segíti barátját” erre vonatkozik. Én képes vagyok különböző szolgálatokat nyújtani barátaimnak a csoportban, és segíthetek őket korporeális problémáik megoldásában, de csak akkor ha valóban egyetlen csoport részei vagyunk, pontjainkat megpróbálva összekötni. A Kabbala bölcselete nagyon szigorú az egyszerű kölcsönös segítséggel kapcsolatban. Miért? Mivel az a személytől a helyes szándékot követeli! Itt a dolgokat mélyen és precízen kell tisztáznom magam számára, miért is teszem én mindezt? Nem azért mert szomorkodom valami miatt, vagy kellemetlenül érzem magam valamiért, stb. Én egy másik állapotba hozom magam – hogy én azért tegyek valamit hogy mi az egységet elérjük, és kizárólag ezért teszem azt.

2o12 november 6., Grúz kongresszus 2.lecke

HZS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.