Dr. Michael Laitman

Miért nem olyan Izrael népe, mint bárki más?

Különkiadás a dél-Izraeli események tükrében

A több ezer éves fejlődés eredményeképpen, az emberiség fordulóponthoz érkezett.  Ma, a világ nem tudja merre menjen, még is egy új szintre kell felemelkednie.

A globális válság egy különleges folyamatot jelez. Ez nem csak gazdasági paradigmaváltás, azon ugyanis nincs mit kicserélni. Senki nem lesz képes kitalálni semmit.  Egy darabig még folytatni fogjuk az élet-halál harcunkat ezen az omladozó alapokon, bár Adam Smith elképzelései, ő volt, aki lerakta a modern kapitalizmus alapjait, az alkalmazhatóságuk végéhez közelednek. Az alapvető áruk elosztásának szocialista elosztási módszere, kicsit elodázhatta az elkerülhetetlent, azonban lényegében a középosztály eltűnt, és a nyugati élet színvonal hamar elérhetetlenné vált.

Nincsenek valódi válaszok. Itt jön a képbe Izrael népe, akiknek a nevében beszélek. Ma beszélnünk kell a világnak a kölcsönös garanciáról, az egységről, és a globális emberiségről egy globális világban. Ez a természetből áramló kényszer, és hosszú ideig tartott, ameddig felismertük, hogy a természet törvényei gúzsba kötnek minket.  Az idő elérkezett azonban, és nálunk van a kulcs. Végül is csak nekünk van meg a kabbala bölcsessége.

Ez nem a mostani, vagy egy jövőbeni katonai művelet sikeréről szól. A probléma gyökeréhez kell eljutni, és a megoldás körül kell egyesülnünk. Ez a mi kezünkben van. Építsük fel magunkat helyesen, és mihelyt mi egységre lépünk, azonnal pozitív eredményekkel szembesülünk. Ez nem csak egyszerűen egy pszichológiai játék, ezáltal egy belső erőt idézünk meg, amely egyébként belénk van épülve. Hirtelen eláraszt minket egy különleges érzés az emberek, az ország, a biztonság és önmagam irányába, és ez egy nagyon hétköznapi, alapvető, előzőleg soha meg nem tapasztalt érzelem.

Izrael népe soha nem lesz képes bármelyik más nemzethez hasonlítani. Lényegtelen mennyiszer próbáltuk meg, semmi jó nem származott belőle. Éppen ellenkezőleg, a hozzánk való közeledés által, a nemzetek maguk demonstrálják hogy mennyire nem vagyunk olyanok, mint ők. Egészében véve két lehetőség van, vagy ők tartanak ellenőrzés alatt minket, vagy mi, őket. Izrael soha nem lesz egyenlően kezelve.

Nézzük a dolgokat egyszerűen, mi a világ ideológiai középpontjába vagyunk befoglaltatva. Mi fektettük le a vallások és az élet megközelítésének az alapjait, amelyek láthatólag példaként szolgáltak a középkori filozófusoknak, akik le is írták, hogy mindent a kabbala bölcsességéből merítettek, a tanításaikhoz. Tudat alatt a világ mindig valamifajta alapon kezelt bennünket. Ez Ábrahámmal kezdődött, bár nem érezzük ezt a történelmi szálat.

Tehát a választás egyszerű:

  • vagy más népek uralkodnak rajtunk , és semmink nem lesz amit odaadjunk
  • vagy felkínáljuk a közös, alap plattformot, az utat és a célt – természetesen csak az ideológiai szférák tekintetében –  és akkor a mi elképzeléseink irányítják a világot.

Ez a szerepe Izrael népének, azt jelenti, hogy a nemzetek átveszik az egység üzenetét, pontosan most, amikor eljött az ideje a korrekció, az egység, és a kölcsönös garancia alkalmazásának az egész világon. “Mindenki ismerni fog engem, a legfiatalabbtól, a legidősebbig. A házam lesz az imaház minden emberért,” “és a nemzetek özönleni fognak abba.” Ma az általános válsággal szembesültünk, és ezért a megoldásnak is univerzálisnak kell lennie. Az igény erre a megoldásra egyre jobban ránk szegeződik.

Ennek megfelelően, ha nem emeljük fel a megoldást mindenki fölé, akkor eljönnek és erővel kikényszerítik azt. Természetesen ez tudattalanul történik majd meg, mint az emberi fejlődés, és a megállíthatatlan evolúció következménye, és senki nem képes a természet folyamatait hiánytalanul megélni. Azonban minden esetre, akár ők köteleznek minket a feladataink betartására, a szenvedések útja által, akár mi fogunk mi magunk emeljük ezt fel és mutatjuk meg mindenkinek, mit kell tennie.

Semmi félnivalónk nincs, mivel pontosan ez az erő vezet minket sikerre.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,641 seconds.