Dr. Michael Laitman

Elértük a klasszikus tudomány végét?

Kérdés:

Mik a tudomány határai? A tudomány határtalan, vagy halandó, mint mi? Ha az utóbbi az igaz, látni fogjuk a végét?

John Horgan  mondja   a „A tudomány vége: szembenézve a tudás határaival, a tudományos kor alkonyán.” című könyvében: Tanúsítjuk  annak a klaszikus tudománynak a végét, amit ismerünk.

A tudomány néhány nagy felfedezést hozott létre, és egy gyors fejlődésen ment keresztül a hideg háború idején. De ma már a társadalom nem akar befektetni a természet absztrakt és tudományos magyarázatába.

Az emberiség problémái inkább morálisak, mint az univerzum féreglyukai és szuperfonalai. Hogyan élhetjük túl? A szerző tapasztalja, hogy fiatal emberek hagyják el a tudományt.

Kommentárom:

A tudomány az emberiségnek az öt testi(állati) érzékszerv  általi szerzeményén alapszik. Ezért ez határok közé van szorítva a kezdetektől.

A vágyunk (a szívünk) és az elménk behatárolják  megértésünk tartományát és mélységét, és ezek a tudomány  határait Ha, mindazonáltal túllépünk az öt testi érzékszervünk határain, valamint a vágyakon  és eszmefuttatásokon, amik hozzá vannak kötve, akkor érezhetjük a teret, ami független tőlük, a Felső Világot. Akkor képesek leszünk kiterjeszteni azt a külső érzékelés új eszközével, a lélekkel.

Ez az amit a Kabbala megtanít nekünk, hogy így csináljuk. Ezért ő a jövő tudománya.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,633 seconds.