Dr. Michael Laitman

A teremtő egyesített hitvesei

Kérdés

A modern soviniszta társadalomban a férfiakról általában az alapján döntenek, mennyire gazdag vagy okos valaki, míg a nőket a szépség alapján ítélik meg.

Válasz

Ha a társadalom a spirituális cél alapján kezdi el értékelni a tagjait, akkor akár reménytelenségből került egy negatív állapotba, akár a gonosz időleges térnyerése miatt, miközben egy jó állapotban van, a többieket és magunkat mindenképpen barátoknak fogjuk látni, és társaknak a cél felé vezető úton. 

Most mindenkit és mindent megítélek, és mindezt azon az alapon, hogy mekkora hasznot húzok valamiből, a saját egoisztikus létezésemhez. Hasonlóan ehhez, a jövőben mindent a mi világunkban, az ásványi szinttől, az emberi szintig az alapján fogom majd megítélni, milyen hatást gyakorol rám, a cél irányába való előrehaladásomhoz.  

Ha egy szépségkirálynő történetesen a legnagyobb segítség a cél elérésében, akkor el fogom venni feleségül. De ha egy eladó lány a piacról az, aki a legnagyobb segítség a számomra, akkor a királynő helyett, vele fogok házasságra lépni. Mindent a cél határoz meg.  

Van egy példánk, hogy a zsidó nemzet hogyan irányította magát, a templom lerombolása előtt, és hogy került egy ortodox formába majdnem napjainkig. A gazdagság soha nem volt mércéje a megbecsülésnek. Egy fiatalember, mindig a saját tudása alapján volt megítélve. Az, aki több oldalt fejből tudott a Tórából, jobb volt, és nem volt semmi egyéb feltétele az ember megítélésének a történelem során. A lányok a családjuk és a neveltetésük alapján voltak megítélve, ahonnan származtak.

Amikor elérkezett a társválasztás ideje, a szülők döntöttek, nem a hormonok, egy véletlen találka utáni partin. Miért így? Mert ez egyezésben volt a spirituális törvényekkel. Az Atiktól, érkezik a Fény az után, hogy az Atzilut Világának Malchutja kéri az egyesülést a Zeir Anpinnal. Más szavakkal a döntés felülről érkezik.

Mondva van, hogy a Teremtő hozza össze a párokat. A mi világunkban a fiatalok szülei, akik eldöntik, melyik a legjobb formája ennek.

Ez mindig ezen a módon történt, annak érdekében, hogy semlegesítse a külső szépség hatását. Ahogy azt Rabash mondta, két embernek kell találkoznia, beszélgetnie, és megbizonyosodnia, hogy nem utálják egymást. Ha ők nem taszítják egymást ez elegendő is. Minden egyebet a kölcsönös kompromisszumok kiépítenek. Akkor, biztosan kialakul a szeretet közöttük.

Valójában a szülök tradicionális társkeresési megoldási ugyanolyanok minden nemzeten belül. A fiatalok nincsenek megkérdezve, a szülők vezetik össze őket.

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,632 seconds.