Dr. Michael Laitman

A válság az egy meghívás a korrekcióra

A jelenlegi válság a világunkban, az nem gazdasági, vagy az életünk területeinek válsága, hanem annak a felfedezése, hogy hiányzik nekünk a valóság helyes érzékelése. Ezelőtt, úgy éreztük a valóságot, hogy elkülönített és összetört különálló részek, amelyek között nincsen semmilyen valódi összeköttetés. Nem létezett egyetlen, egységes természet, egyetlen erő, egyetlen gondolat, egyetlen cél és egységes fejlődési folyamat sem. És most, a válság által, kezdjük jobban és jobban felfogni a kapcsolatot a valóság részei között.

Ez már jelzi az új korszakot, egy paradigmaváltást, egy új valóság érzékelését. Most már felfedezzük a tudatosságunkban az összetört valóságot, és ezt a feltárulási folyamatot úgy nevezzük, hogy általános válság. De ez nem egy válság a semmiből, hanem egy felfedezés, amely korábban nem volt. Ezelőtt, a valóság felső rétegének a felfogásában léteztünk, és most felfedeződik egy kicsivel belsőbb réteg, és akkor azt látjuk, hogy semmi sem áll össze, hogy tényleg minden összetört. Igaz, hogy ez egy válság. De ez a válság, az új helyzetnek a felfedezése, és egy meghívás a korrigálásra.

Természetesen, ezt csak úgy lehet meg javítani, hogyha előre haladunk a valóság részeit összekapcsoló rendszer felfedezésében.  Felfogjuk fedezni ebben a kapcsolatban és a rendszerben, a törvényeket, amelyek ebben léteznek, a különböző viszonyok  formáit, és a különböző folyamatokat. Röviden, elkezdjük látni a rendszer helyes formáját.

De ahhoz, hogy ez megtörténjen, mire van szükségünk? – Természetesen, ebből a világból nem segít nekünk. Ez nem az önzés fejlődése, hanem az ego korrigálása, amely a válság formájában tárult fel előttünk. Ez azt jelenti, hogy a Reformáló Fényen kívül, semmi sem fog segíteni az emberiségnek. Ezért tárul fel a Kabbala Bölcselete, a korrigálás módszere. Tehát, rajtunk keresztül, át kell, hogy adjuk a Fényt a világnak. Számunkra ez lesz a Reformáló Fény, de a többiek számára ez lesz egy új és helyes rend a világban, hogy ne mutatkozzon az olyan módon meg a számukra, mint valami törött valóság.  Ez lesz a korrekció az ő számukra.

Tehát meg kell értenünk, hogy mindent ez a megközelítés határoz meg. Nekünk úgy látnunk kell a világot, mint egy egész, és ezt kell elmagyaráznunk másoknak. Ám nekik, egyszerűen kell elmagyaráznunk mindezt, a tudomány szempontjából, számos tudósok megközelítésével összehasonlítva. Számunkra, ez az egység szimbolizálja az egyetlen vágyat, amely magában foglal 620 (Táráh) vágyakat, amit eggyé kell összeállítnunk. Nincsen semmi az ember felfogásán kívül. Ő el kell, hogy érje azt az állapotot, amelyben úgy látja az egész valóságot, mint egyetlen test.

(BD)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,669 seconds.