Dr. Michael Laitman

A Teremtő maga a Természet

light
Kérdés Dr. Laitmanhoz: Ön úgy beszél a Teremtőről, mintha Ő maga lenne Természet, ami saját maga törvényeit némán és könyörtelenül végrehajtja. A Természet héberül Elokimnak van nevezve, amiben világunkat erők, angyalok irányítják. Azonban a Teremtő valami sokkal magasztosabb; rendelkezik személyiséggel és akarattal. Ő az, akivel formaegyezőségre törekszünk. Az embert a Teremtő alkotta saját képére és hasonlatosságára. Nem így van ez?
Dr. Laitman válasza: Nem akarok vitákba bonyolódni, mert a szavak csak elhomályosítják a jelentést. Inkább azt szeretném, ha elolvasnánk, hogy mit ír erről Baal HaSulam a “A béke”című cikkben:
“A legjobb számunkra, ha megfelelő mértékben nyitottak vagyunk és elfogadjuk a Kabbalisták szavait, miszerint a természet (Teva) ugyanolyan számértékkel bír (a héberben), mint az Isten (Elokim), – nyolcvanhattal. Amennyiben ezt elfogadjuk, képesek leszünk Isten törvényeit a Természet parancsolatainak hívni és vice-versa, hiszen azok egyek és ugyanazok, nekünk nem feladatunk ezt tovább tárgyalni.”
SZL
KA
67 queries in 0,623 seconds.