Dr. Michael Laitman

A legerősebb vágy

Laitman_198

Volt egy pont, amikor a teremtést képező vágyak szétváltak olyanokká, amik meg tudják kapni a Fényt, és olyanokká, amik nem tudták azt megkapni. A vágyak, amik képesek megkapni a Fényt, azok a “működőképes vágyak”, és a vágyak, amik képtelenek rá, hogy megkapják a Fényt azok a “működésképtelen vágyak”.
A működképes vágyak teremtették meg a Felső Világokat, a működésképtelen vágyak megteremtették a Teremtményt, és később a mi világunkat. A működőképes vágyak a Gyökérfázisban megteremtették az Adam Kadmon világát, és a működésképtelenek, akik sötétek maradtak (Fény nélkül), azok neve “mozdulatlan”, és megformálták a mozdulatlan (nem változó) szintjét a Teremtésnek.
A működőképes vágyak az Első fázisban megteremtették az Atzilut világát, és a működésképtelenek sötétek maradtak és kitették a Teremtés “növényi” szintjét. A működőképes vágyak a Második fázisban megteremtették a Bria világát, és a működésképtelen vágyak a Harmadik fázisban a Teremtés “állati” szintjét teszik ki. Ugyanígy a működőképes vágyak a Harmadik fázisban a Jetzira világát hozták létre, és a működésképtelenek pedig a Teremtés beszélő szintjét teszik ki. Végül a Negyedik fázis működőképes vágyai az Assiyah világát teszik ki és a működésképtelenek sötétek maradtak és a teremtés “spirituális” szintjét teszik ki. Tehát, a legerősebb vágyak, a legegoistábbak és látszólag ezek vannak a Teremtőtől legtávolabb, és ezeket hívjuk úgy, hogy “spirituális”. Ez a legerősebb vágy a Teremtőhöz hasonlóvá akar válni. Ezért csak a legutolsó fokozat, ami látszólag a legsötétebb és legegoistább tud olyan vágyat fejleszteni, hogy a Teremtőhöz hasonlóvá akarjon válni és el akarja érni a spiritualitást.

2017.01.23

67 queries in 0,124 seconds.