Dr. Michael Laitman

A Szentség Otthona

laitman_527

Végig kell, hogy gondoljuk, hogy mit kell nekünk tenni annak érdekében, hogy visszatérjünk a Teremtés legmagasztosabb állapotába, és hogy hogyan haladjunk előre a korrekció vége felé. Az hogy leülünk sírni, a szorongatott társak emléke miatt az nem fog segíteni. Mert a szomorúságunknak a pillanatnyi állapotunkra kell irányulnia. Ennek egy konstruktív szomorúságnak kellene lennie és nem disztraktívnak. Azaz nem szabad, hogy az ember működésképtelenné váljon általuk. Meg kell, hogy értsük, hogy meg van nekünk a Tóra é a Parancsolatok, és ha kölcsönösen segítjük egymást, akkor a templom is stabilizálódni fog. Tehát a gyűlölet helyett erre kell koncentrálnunk. Valószínűleg ez az amire szükségünk van, – miután korrigáltuk ezt az elszabadult gyűlöletet, ami köztünk van- annak érdekében hogy folytatni tudjuk annak a szintnek a megszerkesztését amit a Kegyelmi Fény állapotának nevezünk (az adakozás az az adakozás érdekében) Azaz hogy megszerezzük az adakozás érdekében a második templomot, majd a másodikat, harmadikat. Ezek szintek, melyek a korrekcióhoz kapcsolódnak. Az első feladat, aminek a korrigálása előttünk áll az a megalapozatlan gyűlölet, mert a második templom pontosan emiatt rombolódott le. Ezért arra van szükségünk, hogy megértsük és meg is tudjuk vizsgálni, hogy mi ez a megalapozatlan vagy minden ok nélküli gyűlölet és hogyan kell azt korrigálnunk. 

Valószínűleg ez a terminológia magába foglal mindent és valószínűleg ez az első feltétel, amit meg kell értenünk, azaz meg kell értenünk, hogy ez hogy bukkanhatott fel. Ha ezt megértettünk akkor tovább léphetünk ennek a korrekciója felé.
Ez az, ami vár ránk tehát akkor nézzük, meg mit mondanak erről a forrásaink. Azt még hozzáadhatjuk, hogy a templom az egy edényt jelent valójában. Egy edényt, amely a vágyainkból van konstruálva. Ez ahol valójában elkezdődhet egy törött egoista módnak a feltárulása, és amikor korrigáljuk ezt, akkor olyan módon korrigáljuk, hogy ez képes legyen egy valódi kapcsolatot létrehozni köztünk. Így kell eljutnunk a szeretethez, mert a szeretet fog lefedni minden bűnt. Tehát az által hogy minden ember olyan, mint egy tégla – ugye a kőszívből adódóan – és ha mi megragadjuk a Tórát, mint fűszert és az egy ragasztó anyag lesz a téglák között, azzal kiépíthetjük az Otthont, a Szentség Otthonát ahol a szeretet és az adakozás honol.
2017.07.31 Reggeli Lecke

67 queries in 0,118 seconds.