Dr. Michael Laitman

A Teremtő Mindenható

12208593_138414809851156_7029886584092243180_n

Nem nagyon értjük még, de láthatjuk hogy a gyökere annak ami történni fog (azaz az adakozás minőségének) az a kegyelem megjelenése, a Bina megjelenésével fog megtörténni. Amikor az ítéletek minősége, azaz a Malchut össze tud keveredni a Binával és mind a kettő szükségszerű erőként megjelenik a Természetben és ez tulajdonképpen a Felső Erő minőségének a szemtől szembeni minőségét és az ellentétes minőségét foglalja magába. Így jelenik meg a kapni akarás, ami teremtménynek egy stabil kiindulási pontot ad egy olyan lehetőséggel, hogy adakozni legyen képes. Nyilvánvaló hogy az a teremtmény, amely az ítéletek erejéből jön az az ásványi, növényi és állati szinten lévő teremtmény és a kegyelem erejéből származó teremtmény pedig a Felső Természet által mozgatott módon jön létre,mégpedig az emberi test által fog megjelenni. Tehát azt mondhatjuk, hogy az ásványi, növényi és állati szinteket egyrészt az ítéletek ereje, másrészt pedig a kegyelemnek az ereje mozgatja. Tehát a pozitív és a negatív erő. Az emberekben is vannak állati elemek tehát nem szabad ezt úgy elképzelni hogy az emberen belül ez a három világ (az ásványi növényi és állati szint) nem jelenik meg. Éppen ellenkezőleg az ember, minden szabad választásnál újként születik meg, mégpedig abból a különleges kombinációból, összekeveredésből ami az adakozás minőségének és a megszerzés minőségének a keveredése .

S látnunk kell, hogy ezen keresztül a Teremtő, hogyan stabilizálja magát a teremtményt egy olyan állapotban ami nem tartozik igazán sem a megszerzéshez sem az adakozáshoz. Mint két erő megjelenik ebben a struktúrában, s a teremtmény eme két erő által fejlődik majd tovább, és ettől a két erőtől tudja majd a saját belső szabadságának a pontját definiálni, ahol majd ő valóban képes lesz önmaga által választani, hogy melyik erőt, milyen céllal és milyen befolyással akarja megragadni.
Innentől kezdve kezdődik majd el az igazi belső fejlődésnek a feltárulása amikor a Malchut és a Bina ereje egymással szemben stabilizálódik. Akkor amit a Teremtő tenni akar azokat egy olyan módon fogja összeolvasztani hogy ez a két erő együttesen egy új teremtményt fog felemelni és valami nagyon magasztos nagyon különleges dolog fog megjelenni. Ez nem egy egyszerű dolog, hogy ez a teremtmény hogyan tudja megszerezni Felülről a függetlenségnek az erejét, hogy valóban a két erő között dönteni tudjon, és olyan állapotok jöjjenek létre, amelyek továbbra is a függetlenség felé vezetik ezt a teremtményt. Nyilván való hogy itt két erőt látunk, az adakozást és a megszerzést, azaz a plusz és mínusz erőket.
De hogyan fog ezen kölcsönkapcsolaton keresztül egy harmadik minőség megszületni, amely a szabad választásnak, a személyiségnek az erejét nyilvánítja meg? Ahol a Teremtővel fogunk szembesülni, azért hogy a belső függetlenség ne csak az önérzékelést tegye lehetővé, hanem egyfajta játékot hozzon létre amely a Teremtés Anyagával történő új lehetőségeket tár fel.
S mint tudjuk a Teremtő omnipotens lehetőségekkel rendelkezik azaz mindenható, és ez az ahogy létrejöhet Adam (az Ember).
2017.08.03 Reggeli Lecke

70 queries in 0,930 seconds.