Dr. Michael Laitman

Kérni a Teremtővel való kapcsolatot

Kérdés: A kabbalisták milyen mértékben vannak tudatában az ő belső reakcióik irányításának?

Válasz: Ez attól függ, hogy a kabbalista milyen szinten van. Azonban minden esetben ő megpróbálja irányítani a reakcióit. Mindenekelőtt a kabbalista megérti egy nagyon tiszta és világos módon, hogy minden, ami vele történik az a Teremtőtől származik. Egyfelől, lehet, hogy egyáltalán nem ért egyet ezzel, másfelől viszont elfogadja a Teremtő befolyását maga fölött.

Ez lehet egy nagyon rossz befolyás, a Teremtő lehet, hogy a mocsár legmélyére nyomja őt. Valóban szörnyű vágyakba és nagyon alacsony minőségekbe. Ezeken az állapotokon keresztül az ember csak egy dolgot akar, kérni a kapcsolatot a Teremtővel. Nem azt kéri, hogy megváltozzon ez az állapot, hogy jobb legyen vagy, hogy egy korrigáltabb állapot legyen helyette, egy szent állapot. Nem. Minden amit akarok, hogy tegyél velem amit akarsz, és az egyetlen dolog amit én kérek, hogy én össze legyek kapcsolódva Veled.

Kérdés: De hogyan lehet, hogy nem kér? Ez automatikusan történik.

Válasz: Itt egy olyan emberről beszélünk, aki megszorítást helyezett az egoista vágyaira és kifejlesztette a szűrőt magán belül.

Via – Laitman Blog

 

 

67 queries in 0,666 seconds.