Dr. Michael Laitman

A végtelen kitöltés 10 grammja

Nehéz elképzelni, hogy mi is a Végtelen világ, mivel mi az edény oldaláról nézzük, és végtelen vágyként érzékeljük a végtelenséget.

Azonban a spiritualitásban, –  ellentétben a korporalitással – a végtelenséget egyfajta kitöltésnek tekintjük, amely semmilyen módon sincs korlátozva. Ha az üveg tele van töltve, egészen a karimáig, akkor azt jelenti, hogy benne van a végtelen, még akkor is, ha az csak 200 gramm.

Az edény nem korlátozza a Fény megszerzését; vagyis nem jelzi, hogy milyen mértékű megszerzésbe egyezne bele és nem többet annál. Ennél fogva mind a kicsiny, mind a nagy edények végtelen kitöltést tartalmazhatnak, habár nem korlátozzák a Fényt,  mégis mindent meg tudnak szerezni, amennyit magukba tudnak illeszteni.

Lehet, hogy egy kis edény a végtelenség állapotában van, míg a másik, a több mint egymilliószor nagyobb edény korlátozott lesz. Végtére is mindent az edényekhez viszonyítva értékelünk, ezért ha az nem korlátozza a Fény megszerzését, akkor korlátlan.

Lehet, hogy csak tíz gramm vágy van benned, de nem korlátozod a kitöltést. Ezért a Végtelenben vagy, és az érzéseid korlátlanok. Vagy esetleg tíz gramm helyett a vágyad tíz tonna, de nem tudsz többet megszerezni, mint a fele. Kiderül, hogy a tíz gramm a végtelen kitöltés, és az öt tonna korlátozott. Mindent az elérni kívánó ember szempontjából értékelünk.

A napi Kabbala lecke (2018-04-03) második részéből, Tíz Szfira Tanulmánya

Via – Laitman Blog

67 queries in 0,621 seconds.