Dr. Michael Laitman

Mi okozza azt, hogy az emberek félnek a Kabbalától?

Kérdés: Mi okozza azt, hogy az emberek gyűlölik a Kabbalát, és félnek tőle, annak ellenére, hogy nagyon keveset tudnak róla?

Válasz: Először is a félelem és a gyűlölet érzése benne rejlik az emberekben, mert a Kabbalát, az ellen folytatott propaganda, legalább 3000 éve lengi körbe.

Másodszor, teljesen ellentétes az emberi természettel. A Kabbala valami rejtett dologról beszél; ezért az emberek, úgy viszonyulnak a kabbalistákhoz, mint egy “titkos társadalomhoz”, melynek tagjai részt vesznek a titkos irányításban. Végtére is, az ember felemelkedik a világot irányító szintre. Különböző címkéket aggatnak a kabbalistákra: kultusz, szabadkőművesség, zsidó szabadkőművesség, ősi ezoterizmus stb.

Kérdés: Ha az emberek, akik érdeklődnek a Kabbala iránt, és olvassák ezt, akkor azt gondolhatják: “Miért kellene nekem ezzel foglalkoznom?”

Válasz: Miért? A lélek teszi fel ezt a kérdést. Egy ember nem tudja elnyomni ezt a vágyat. Ha megvan a lehetősége, hogy felfedezze az élet értelmét, elérve a felső világot, nem fogja tudni korlátozni vagy lenyugtatni ezt a vágyat. Az élet e cél nélkül íztelenné válik. Mégis milyen ízt fog találni akkor benne? Az ember csak kómába zuhan.

Kérdés: Ha a Teremtő szeretné elhozni a teremtményeit, a Vele való hasonlósághoz, és örömet akar szerezni nekik, akkor miért van szükség ilyen hosszú útra? Megadja a módszert, majd elrejti, és mindenki gyűlöli. Miért?

Válasz: Az ok, a szabad akarat. Nem értjük, hogyan valósult meg, de meg kell valósulnia. Lehetetlen elérni a Teremtő feltárását az akaratod ellenében. Nyomást helyezhetsz magadra, de hirtelen megállsz, és lógsz, mint egy hinta. Azáltal, hogy folyamatosan vonz és visszataszít, egy esélyt kapsz arra, hogy te magad old meg az élet értelmének kérdését.

Kérdés: Ki csinálja ezt?

Válasz: A felső irányítás, az úgynevezett “középső vonal”. Nincs körülötte (ezt nem értem): így rendezik. Nincs más ekörül. Így van elrendezve.

Általában azonban ezt nagyon nehéz megérteni a kezdőknek, ezért folyamatosan panaszkodnak. Mindenesetre sokan jönnek és távoznak, először felkiáltanak, majd később átkozódnak. Így keresi az emberiség az élet értelmét. És ez a megértés, túl van az evilági egoista megértésen, az adakozásban, a szeretetben, a magadból való kilépésben található. Ezért minden olyan bonyolult és ijesztő.

Kérdés: Tehát igazolod ezt a hozzáállást a Teremtőtől?

Válasz: Ez a rendszer, amelyben létezünk, ez a mátrix, amiben élünk. Ezt természetnek hívják. Ezért lehetetlen arról beszélni, hogy ez jó vagy gonosz lenne.

Az orosz nyelvű Kabbala leckéből 2017-10-09

Via – Laitman Blog

67 queries in 0,145 seconds.