Dr. Michael Laitman

Minden ember egy közös rendszer része

Kérdés: Ha más emberek olyanok, mint az állatok a szükségleteiknek és érdekeiknek megfelelően, miért kell megpróbálnom közelebb kerülni hozzájuk? És hogyan lehet, hogy valami izgat engem, őket mégsem érdekli?

Válasz: Minden más ember ugyanolyan, mint te.  Mindenki nélkülözhetetlen eleme, egy közös rendszernek.  Mindenkinek van saját része. Ha önmagadon dolgozol, közelebb kell lépned mindenkihez, meg kell próbálnod átadni nekik a magasabb információkat, és lehetőséget kell adni számukra, hogy csatlakozzanak hozzá.

Abban a mértékben, ahogy összekapcsolódunk a “Szeresd a felebarátod, mint saját magad.” rendszerében, emeljük fel világunkat a következő szintre.

Nem hiszem, hogy vannak olyan emberek, szervezetek, vallások vagy módszerek a világon, amelyek kifogásolják a hívást, hogy szeressék a felebarátjukat. Végtére is napról napra egyre inkább megértjük, hogy a világ szerves, és összekapcsolt, és hogy önmagunkkal kell tennünk valamit.

Ha továbbra is olyan széttöredezettek és szétszakadtak maradunk, akkor a világot katasztrófához fogjuk vezetni. Ha egy élő szervezetben megpróbálunk összekapcsolódni egymással, akkor a sejtek elkezdenek megfelelően működni, mint az egyetlen rendszerben, és ebben az egészséges szervezetben egy magasabb életet fogunk érezni, és a spirituális térben létező önmagunkat.

Az orosz nyelvű Kabbala leckéből 2018-04-22

Via – Laitman Blog

67 queries in 0,155 seconds.