Dr. Michael Laitman

A kabbalisták tanácsai szerint

Kérdés: Lehetetlen elmagyarázni a Kabbala módszerét egy olyan személynek, akinek nincs szívben található pontja? Csak a korporális logikát érti, a csoportpszichológiát, de a magasabb pszichológiát nem.

Válasz: A Kabbala nem foglalkozik a magyarázatokkal, mert alapvetően olyan szinten működik, ahol nincsenek emberi gondolatok és vágyak. Nincs semmi értelme bármit magyarázni. Ugyanaz, mint egy kutya előtt ülnénk, és filozófiai kanonokat próbálnánk értelmezni a számára, és reakcióképpen a farkát a csóválja, és amit mondasz, az nem számít.

Ugyanígy van ez egy kabbalistával. Amikor megpróbál közölni valamit az emberekkel, azok egy jóváhagyó mosollyal bólintanak, mintha azt mondanák: “Gügyögj tovább”, de nem ásnak bele semminek a mélyébe.

Az idő telik, és ha folytatják a tanulmányokat a kabbalista tanácsa szerint, akkor fokozatosan elkezdik megérteni, hogy hova is tart ez. Különböző változásokat éreznek magukban; a megfogalmazott kifejezések szerint elkezdenek érezni valamilyen megfelelő választ a magasabb cselekedetekre, amelyeket korábban nem éreztek. Belépnek egy olyan területre, ahol teljesen új fogalom-meghatározások vannak, és így haladnak tovább előre.

Azonban ez nem azért van, mert mindent elnyelnek az elméjükkel, hanem azért, mert a tanáruk irányelvének megfelelően járnak el.

A KabTV “Az utolsó generáció” című műsorából 2018-04-12

https://laitman.com/blog/

67 queries in 0,113 seconds.