Dr. Michael Laitman

Hogyan szerezhetünk vágyat az adakozásra?

Rabash, “Barátok szeretete – 2” Milyen tartalommal lehet megszerezni egy újfajta minőséget, hogy azt érezze, neki muszáj adakozni, és az önmagának való megszerzés hibás? Ez a természetellenes!  Bár, időnként az ember kap bizonyos gondolatokat és vágyat, hogy el kell hagynia az önszeretetet, amiket a barátoktól és a könyvekből érkeznek el hozzánk, de ez nagyon kicsiny erő, és nem mindig ragyog…

Az a személy, aki félve próbál megszökni az egója erejétől, az vágyakozik, sikít és imádkozik, de ez mind az egojában történik, a saját cellájában. Emlékszem hogyan sírtam a kétségbeeséstől, de Rabash csak belenevetett az arcomba. Különféle ilyen kihívások és pillanatok léteznek.

Ez azért adják a személynek így, hogy végül ráébredjen, semmit sem képes egyedül megoldani. Mindent megoldás a csoport nagyrabecsülése által és csakis a Felső Fény segítségével lehetséges.

Amikor csatlakozol a csoporthoz, neked minden szükséges dolgot meg kell tenni, te felismered az összes ellenállásodat, mindezt csakis annak érdekében teszed, hogy összegyűjtsd a barátaidat, és hogy egy edényt készíts a számukra a Teremtő felfedezésére.

Kérdés: Az derül ki, hogy a kabbalisztikus könyvek, és a bölcsek befolyása nem elegendőek; nekünk szükségünk van egy csoportra is?

Válasz: Természetesen. Egyéni formában nem történik semmi. A könyvek mindannyiunkra hatással vannak, a személy felébresztése érdekében ez elengedhetetlen.

Ez a bevezető információ, az emberre gyakorolt bevezető nyomás, amely a cél felé tolja.  A megvalósítás csak később jön el, „érett korban”, amikor a személy már több éve jelen van a csoportban, tanul, és kapcsolatban van a barátaival, és elsajátítja a fogalmakat, és kapcsolatokat szerez.  Amikor a lexikonok mesterévé válik, egy bizonyos irodalomé, ugyanis neki minden magába kell szívnia.

https://laitman.com/blog/

67 queries in 0,135 seconds.