Dr. Michael Laitman

Mi a különbség a félelem és az adakozási vágy között?

Kérdés: Rabash azt írja, hogy a Teremtő előtti félelem akkor merül fel, amikor valaki attól fél, hogy nem tud megelégedettséget adni Őneki. Mi a különbség a Teremtő előtti félelemmel és az adakozási vágy között?

Válasz: Az adakozás vágya az, amivel már rendelkezem, és tudom használni.

Nem világos, honnan származik, mert nincs ilyen vágyunk a mi világunkban. Ha valamit adunk valakinek, az rejtett megszerzés, nem pedig adakozás. Például egy anya, aki gondoskodik a gyermekéről, akkor nem adakozik neki, mert gyermeke akkor kitöltést ad számára,  hogy készen áll bármit megtenni neki.  Ez nem így van a spirituális világban.

A spirituális világban, a felső Fény hatása alatt, megkapjuk az adakozás valódi minőségét, és elkezdünk örömöt érezni az adakozásban, ahogy kilépünk magunkból, és magunk fölé emelkedünk. Először ez egoista: jól érzem magam, mert magam fölé emelkedek, adakozok, örömöt érezek, és öntudatlanul dolgozom ennek érdekében, de törekszem az adakozásra

Ez még nem egy egoizmusból való kilépés, de már egy közbenső állapot, amikor elkezdem értékelni az adakozás cselekedetét, mert bizonyos jutalékot ad.

Kérdés: A következő fokozat a félelem. Ha remegni fogok a Teremtő előtt, és adakozni akarok Neki, miért nem ez a végső szakasz?

Válasz: Ez nem egy teljes vágy, mivel ez egy szándék. A szándéknak a vágyhoz kell kapcsolódnia, majd megvalósul. A félelem önmagában nem elegendő itt, világos vágyakat kell feltárni, amelyek dolgozhatnak a félelemmel a Teremtő előtt.

A KabTV “Az utolsó generáció” című műsorából 3018-04-12

https://laitman.com/blog/

67 queries in 0,126 seconds.