Dr. Michael Laitman

A Spirituális kísérlet kezdetén

Kérdés: A kabbala egy tudomány. Képesek vagyunk megmutatni az emberek egy bizonyos szegmensén azt, hogy ezzel a módszerrel ők korrigálhatóak.

Válasz: A tudomány az, amit feltételezünk, majd aztán gyakorlatban igazoljuk. Miután egyértelmű eredményei vannak, a hipotézis tudománnyá válik. Jelenleg nekünk nincsenek ilyen adataink. Mi csak most érkeztünk el a kísérlet kezdetére. Amennyiben ez a kísérlet sikeres lesz, akkor elmondhatjuk hogy a kabbala tudománya korunkban bizonyított.  A kabbala egy gyakorlati kísérleti tudomány,  ezen a módon dolgozunk.

Kérdés: Tehát nem azt mondja hogy a kabbala a korrekció módszere? Mi csak kísérletezünk rajta?

Válasz: Még akkor is ha ezt megerősíteném, nevetséges lennék: „ Mégis honnan veszi azt, hogy  a kabbala a korrekció módszere?” Vagyis látom, hogy magamon hogyan működik, és látom néhány másik emberen is. De hogy hogyan működik ez világméretben?

Egy olyan állapotban vagyunk, amikor csak éppen, hogy elkezdtük a végrehajtását. Az a tény, hogy a világ hanyatlik, világos számunkra. Az a tény, hogy a világnak nincsen korrekciós módszere, ez is világos. A világnak nincs ereje ahhoz, hogy kijavítsa magát, nem értik, hogy hogyan működik ez – ez is egyértelmű.

Az egyetlen módja ennek, ha kísérletileg bizonyítani tudom, hogy rendelkezem azzal a módszerrel amely ténylegesen működik, ha azt bemutatom magamon és másokon. Biztos vagyok a kabbala módszerének tudományos természetében, mert első kézből tapasztaltam, és láttam hogy a tanáromon hogyan aktualizálódott.  Látom hogyan került bevezetésre fokozatosan az évtizedek alatt. Több mint negyven éve vagyok benne, de nem mutathatom meg mindenkinek ezt a módszert.

Logikailag minden igaz, de addig, amíg a gyakorlatban nem nyer igazolást, addig senki nem fog ránk hallgatni. Ha veszünk egy bizonyos társadalmat, és megtanítjuk ezt a módszert úgy neki, hogy önmaga mesterévé váljon, és ezt bemutatjuk a világ többi részének, akkor minden rendben lesz.

Az orosz nyelvű Kabbala leckéből, 2018-06-24

https://laitman.com/blog/

67 queries in 0,157 seconds.