Dr. Michael Laitman

„A megvető”—Belső akadályok egy emberben

 

Rabash: „Annak megfelelően, ami el lett magyarázva azzal kapcsolatban, hogy „Szeresd a felebarátod, mint magadat””: Az összes találkozó után azonban mindenki kiszámítja és látja, hogy mennyit kaptak a szövetségből az önszeretetükért, hogy a megszerzési vágyuk mit szerezett meg azáltal, hogy időt és energiát fektettek a társadalom javára. Szóval mit nyertek ebből? Valószínűleg többet nyert volna valaki, ha önfenntartással foglalkozott volna, legalább a saját erőfeszítései részében. Azonban, „beléptem a társulásba, mert azt gondoltam, hogy rajta keresztül többet tudok nyerni, mint amennyit egyedül tudok nyerni. De most látom, hogy nem nyertem semmit.

Amikor valaki azt akarja mondani, hogy a baráti szeretetben az adakozás céljából kell részt vennie , hogy mindenkinek mások előnyéért kell dolgozni, mindenki nevet és kigúnyolja őt. Úgy tűnik számukra, mint egy vicc, és ez a szekulárisok színtere. Azt mondják róla: „de a bűn szégyen minden ember számára, és minden kegyelem, amit ők tesznek, magukért teszik. Egy ilyen társadalom elválasztja az embert a szentségtől, és a gúnyolódás világába veti. Ez a tiltása a gőgösök székhelyének.”

Ahogy egy ember előrehalad, az egoizmusa növekszik, és hirtelen úgy érzi, hogy elkezdi figyelmen kívül hagyni a kabbalistikus csoport szervezeti alapelveit. Ez a személy bensőjéből származik, és helyesen kell dolgoznia az ilyen zavarokkal, és segítségért kell folyamodnia.

Minden csak a belső munkáról szól.

Kérdés: Mi  történik, ha egy ember úgy érzi, hogy a tízes hirtelen a megvető gyülekezetébe fordult?

Válasz: Ez is belső munkát igényel, mert minden, ami úgy tűnik neki, mint ami kívül történik, valójában benne van. A saját bensőségét látja.

Kérdés: Tehát folytatnia kell a munkáját a csoportban?

Válasz: Egy személy csak akkor hagyja el a csoportot, ha az egész csoport úgy gondolja, hogy nem kell követnie a kapcsolat útját. Ettől eltekintve azzal a ténnyel kell elindulnia, hogy mindent, amit lát, azt a saját egoizmusán keresztül látja.

Kérdés: És hogyan dolgozik ezzel? A cél fontosságának növelésével?

Válasz: Először is kiemeli magát. Így ellenőrzi önmagát. Ha megváltoztatja magát, és látja, hogy a csoport megváltozott, ez azt jelenti, hogy ezek az ő személyének a megtévesztései voltak.

Kérdés: És ha látja, hogy ő most a megvető: ő ücsörög és belől nevet mindenkin? Mit tehet, hogy csatlakozzon a barátokhoz?

Válasz: Kérjen segítséget. Ő nyíltan fordulhat a barátaihoz, hogy segítsenek neki.

Kérdés: Lehetséges, hogy a Teremtő hozza el az embereket a csoporthoz, és egy bizonyos ponton az a megvető gyülekezetévé válik?

Válasz: Minden lehetséges. Ezért mindezt meg kell vitatni, és főként részt kell venni az Arvutban (kölcsönös garancia). Ha egy csoport megfelelően működik, akkor a megvető minden csoporttagban, csak belső zavar másokhoz viszonyítva.

Egy ember fokozatosan elkezdi érezni, hogy nincs semmi külső. Úgy látja, hogy minden, ami előttük van, beleértve a Teremtőt, és mindent, amit el tud képzelni, benne léteznek.

A KabTV “Utolsó generáció” című műsorából 2018-04-18

67 queries in 0,120 seconds.