Dr. Michael Laitman

A helyes tanulás

Nagyon fontos, hogy felkészüljünk a leckére. Attól a pillanattól kezdve, hogy felébredsz, mosakszol, iszol egy csésze kávét, felöltözöl és elindulsz a lecke helyére, neked folyamatosan arra kell gondolnod,  hogy miért csinálod mindezt. Ezután a helyes hozzáállással érkezel a leckére, és elkezdesz tanulni.

A tanulás módja az, hogy együtt ülsz a barátokkal, és ellenőrződ hogy milyen mértékben kapcsolódsz hozzájuk. Ha már a Rabbi Shimon szintjén vagyok, akkor gyűlöletet és elutasítást fogok érezni a barátok iránt. Így jelenik meg felülről a korrekció lehetősége. Nem vagyok közömbös, forró a szívem, akár a kapcsolat mellett vagy ellen vagyok.

Ennek megfelelően van meghatározva, hogy szükségem van-e a Tórára vagy sem. A Fényre, amely visszatérít a forráshoz, amely összekapcsol másokkal. Az egységünkben tárjuk fel a Tóra összes betűjét, az adakozás összes tulajdonságát, azért, hogy később ezekkel a tulajdonságokkal összhangban feltárjuk a Teremtőt. A tanulás egy eszköz, egy segítség, de a legfontosabb hogy kapcsolat közöttünk.

A cikkek segítenek elrendezni magunkat, a Tíz Szfíra Tanulmánya elhozza nekünk a reformáló Fényt. Azonban a tanulásnak vagy egy másik veszélye is: a tudás megszerzése érdekében kezdesz-e tanulni, és nem a Tóra érdekében, azaz a korrekció Fényében. Lehet, hogy szeretnéd tudni, hogy hány angyal van az égben és mi a nevük? Nagyon fontos, hogy „A bölcsesség nem haladja meg a cselekedeteidet”,  más szóval, az adakozás cselekedeteit. Meg kell tanulnod adakozni, különben el fogsz távolodni a Teremtőtől, és csak a büszkeségedet fogod dédelgetni.

Olyan cikkek tanulása alatt, amik a személynek a Teremtőhöz vezető útjáról szólnak, nem olyan nehéz megtartani a szöveg irányát. Azonban így kevesebb reformáló Fényt kapunk, mert nem a Teremtő cselekedeteit vizsgáljuk. Míg, a Tíz Szfíra Tanulmánya, az Élet fája, a Zohár könyvének tanulása hatalmas Fényt tartalmaz. A Tóra nem minden része tartalmaz akkor mértékű reformáló Fényt.

Azonban nagyon fontos megérteni azt, hogy az embernek nem lehet folyton tanulmányozni vagy olvasni a cikkeket. A kettőt össze kell kapcsolni. Azonban a Fény magunkra vonzása az elsődleges fontosságú. Ha tíz alkalommal kell felugornunk, hogy megragadjuk a Fényt, akkor tízszer kellene felugornunk. Nekünk eszközökre van szükségünk, hogy magunkra vonzzuk a Fényt. Láthatjuk, hogy a Kabbala Bölcsessége pontosan abban a formában tárul fel, amely lehetővé teszi, hogy egy ilyen eszközzé váljon a jelenlegi nemzedék számára.

A Fény, amely visszatér a forráshoz, megadja nekünk az adakozás erejét. A Fényt magát nem érezzük, csak a tetteink eredményét. Épp úgy lehetetlen érezni a Fényt, mint ahogy nem érezzük a elektromosságot sem, csak a működésének eredményét tapasztalhatjuk. A reformáló Fény cselekedeteinek eredménye az én adakozási vágyam. Nem akarok magamban lenni. Másokban akarok létezni, a Teremtőben.

Az emberek bármit képesek megtenni, amikor vallási eksztázisban vannak: beugranak a tűzbe, vagy akár magukat is képesek elégetni. És mindezt mégis mi célból? A Kabbala azt mondja, hogy létezik a felső rendszer, amit tanulással fel tudunk ébreszteni. Tanulmányozzuk a rendszer működését és munkáját. És én az olvasás közben azt akarom, hogy a rendszer korrigáljon engemet.  Nem azt kérem, hogy rosszabb legyen valakinek, vagy nekem jobb. Azt kérem, hogy jobbá váljak általa, nem azért, hogy jobban érezzem magam.

Ez után képes leszek adakozni másoknak. Ez azt jelenti, hogy képes leszek átadni másoknak azt az erőt amit most megkaptam, korrigálom magam mások számára, és így válok egy transzformátorrá, egy átadóvá.

A napi Kabbalah lecke 2019-01-07 első részéről, a lecke témája „A kabbal bölcsességének tanulmányozásának helyes módja”

1: 22:15 perc
2: 27:30 perc
3: 49:55 perc
4: 1:10:15 perc

https://laitman.com/2019/01/the-proper-study/

 

 

 

67 queries in 0,114 seconds.