Dr. Michael Laitman

A Teremtő megnyilvánulásaként látni a világot

Kérdés: Vannak olyan lelki és fizikai történések melyek előre el vannak rendezve, mint az élet előre eltervezett forgatókönyve?

Válasz: Természetesen. Ez az, ahogyan ezek jönnek. Mi vagyunk azok, akik ezeket megtörténté teszik? A világ új formákban jelenik meg számunkra, és meg kell tanulnunk megérteni, elérni és magunkhoz kapcsolni azokat, és eképpen haladni.

Minden pillanatban, amikor egy bizonyos képet kapunk a világról, alkalmazkodni kell ahhoz, meg kell érteni, hozzákapcsolódni és meg kell próbálni jobbá tenni. Az, ahogy megérjük a környező világot, az az, ami meghatározza az előrehaladásodat.

Elvileg miden alkalommal úgy kell látni a világot, mint a Teremtő megnyilvánulását. El tudod képzelni, hogy milyen töröttnek kell lennünk ahhoz, hogy a körülöttünk lévő világban ilyen szörnyű dolgokat látunk, depressziót és ennyi szörnyű nyomást lássunk?

Kérdés: Tegyük fel, hogy kapok valami képet a világról. Mi legyen az első reakcióm? Hogy elmondom magamban: „Nincs más Rajta kívül”?

Válasz: Először is meg kell értened, hogy a Teremtő a felső erő, amely mindent meghatároz, cselekszik és kitölt. Ez az erő a tökéletességet mutatja neked. Azonban te a romlottságodnak mértékben eltorzítod ezt a képet, te „szemüveg” nélkül látod a világot, az egoizmusod objektívján keresztül.

Kérdés: Szóval, nekem igazolnom kell mindent?

Válasz: Nem csak igazolni, hanem látni és érezni kell ezt a tökéletességet. Ezután azzal a céllal kell ragaszkodnod Őhozzá, hogy a romlottságot a tökéletesség szintjéig kijavítsd, és akkor egyesülsz a Teremtővel. A képernyő egyik oldalán te vagy, a másikon pedig Ő.

Kérdés: És mi van, ha azt látom, hogy nem vagyok képes ezt a “nincs más Rajta kívül” erőt semmihez sem hozzárendelni, hogy nem vagyok képes igazolni?

 Válasz: Lehetőséged van arra, hogy imádkozz. Kérd meg Őt, hogy javítson ki téged, azért hogy tökéletes legyen a világ.

De azt szeretnéd, hogy te jobban érezd magad, akkor semmit nem fogsz kapni. Ha azonban azt szeretnéd, hogy tökéletes legyen a világ, azért hogy ne átkozd a Teremtőt, mert ez fájdalmat okoz neked, akkor megkapod. Arra kérd a Teremőt, hogy adjon neked hatalmat ahhoz, hogy úgy lásd Őt, ahogy Ő van: jó és jóságos.

Az orosz nyelvű Kabbala leckéből

https://laitman.com/2019/01/perceiving-the-world-as-a-manifestation-of-the-creator/

67 queries in 0,674 seconds.