Dr. Michael Laitman

A Fény hatására minden megváltozik

Rabash, „A barátok fontosságáról”: Hogy lehetséges, hogy a barátot önmagamnál nagyszerűbbnek érzékeljem, amikor látom, hogy a saját érdemeim, tehetségem és adottságaim felülmúlják az övét?

Ez így igaz. Az egoizmusom mindig tőrbe csal. Nincs semmi bennem az egoizmuson kívül Azonban a Fény hatására, minden megváltozik.

Mi csak egosita lények vagyunk. Nincs bennem semmi, csak száz százalék egoizmus. Amilyen mértékben a Fény képes hatni rám, olyan arányban csökkenti az egoizmusom, és azt eredményezi, hogy a többieket felettem állókként érzékelem.

Ekkor értem meg, hogy amit korábban, illetve aktuálisan látok, mennyire különbözőek. És ez az eltérés csakis a rám hatást gyakorló Fény erejének a függvénye. Nincs objektív igazság.

Mindebből következik, hogy ha közelíteni és hasonulni akarok a Teremtőhöz, akkor minden vágyam, hogy a lehető legteljesebb mértékben befolyásoljon a Fény. Ezzel együtt azt is megértem, hogy a legalacsonyabbrendű, leglomhább emberként mutatkozom meg. De mindezzel nem törődöm. Sőt, éppen hogy örömömre szolgál, mivel a példámon keresztül mutatkozik meg, hogy a személyemet teljes mértékben kitölti az egoizmus.

Az engem korrigáló Fény első következménye, hogy rádöbbenek: minden, ami én vagyok, színtiszta egoizmus. Második hatásként érzékelem, hogy az egoizmust elkezdi felváltani a Fény minősége, és ez mindjobban formát ölt bennem.

A KabTV “Utolsó Generáció” című műsorából, 2018-05-30

https://laitman.com/2019/03/everything-changes-under-the-influence-of-the-light/

67 queries in 0,111 seconds.