Dr. Michael Laitman

Minden jó, amit a csoportban átélsz

 

Kérdés: Gyakran történik, hogy kezdetben érzünk valamit, majd az elme bekapcsol, és átírja az adott érzelmet. Melyik érzésre hallgassunk a korrekciós munkában?

Válasz: A spirituális úton ide-oda vetődünk. Mindenféle állapotot megtapasztalunk: csalódottságot, örömöt, kielégülést, kétségbeesést, kapcsolódást vagy magányszerű elszigeteltséget a barátoktól, és így tovább.

Szükséges, hogy a személy mindezeket átélje. Szándékosan tapasztalja meg az ilyen érzéseket, azzal a céllal, hogy kiválassza közülük azt a pontot, ahol érintkezésbe kerül a Teremtővel. A legfontosabb, hogy ne ragadjunk benne ezekben az állapotokban.

Minden csoportban megélt állapot jó. Spirituális fejlődésünket segíti elő. Bármennyire is úgy tűnik, hogy félig üresek és szükségtelenek, ez nem így van. Épp ezért, szentelj annyi időt a barátokkal való kapcsolódásra, amennyi csak lehetséges.

Én például minden nap tanítok, twitter- és blogbejegyzéseket írok, kérdésekre válaszolok, stb. Ettől haladok.

Mi a különleges abban, amit csinálok? A kezdők legapróbb kérdéseire is válaszolok. Kapcsolódok a többi lélekkel, ezen keresztül segítem őket a felemelkedésben és a kötelék kialakításában. Pontosan ilyen módon fejlődünk mindannyian.

(részlet a 2018. november 25.-I, orosz nyelvű kabbala leckéből)

https://laitman.com/2019/04/all-states-in-the-group-are-good/

67 queries in 0,868 seconds.