Dr. Michael Laitman

Az irigység, a gyönyör és a becsület kiragadják az embert a világból

Tétel: A féltékenység rossz érzés. Megváltoztatja azt, ahogy az ember érzékeli önmagát, és fokozatos módosításokat hajt végre személyiségvonásainkon és ránk jellemző megnyilvánulásainkon. Rávesz minket, hogy utánozzuk riválisainkat. Befolyásuknak köszönhetően, elkezdjük utánozni szokásaikat, és erősségeiket önmagunkban reprodukáljuk.

Ezt a stratégiát követjük, amikor partnerünk érdeklődést mutat valaki iránt; amikor egy konkurens személy érdeklődik partnerünk iránt; sőt, még akkor is, ha erre a közeledésre partnerünk közömbösséggel válaszol. A féltékenység, mint minden megküzdési mód, személyes boldogulásunk kulcsa lehet, amennyiben sikerrel tartjuk kontroll alatt az érzéseinket.

Komment: Ahogy mondják: “Az irigység, a gyönyör és a becsület kiragadják az embert a világból”. Egoizmusunk e három nagy kiteljesedése hatalmas mértékben járul hozzá fejlődésünkhöz. Amennyiben nem rendelkezünk velük, szert kell tennünk ezekre az érzésekre. Ha végül megtapasztaljuk őket, szükséges kontroll alá helyezésük. A legfontosabb, hogy milyen cél elérésére kívánjuk őket felhasználni!

https://laitman.com/2013/08/envy-lust-and-honor-bring-one-out-of-the-world/

67 queries in 0,125 seconds.