Dr. Michael Laitman

Az egyetlen tényező, ami meghatározza a jövőnket

Kérdés: A több ezer tényező közül melyik az a három, ami a minket körülvevő egységes rendszerben meghatározza a jövőnket?

Válasz: Kizárólag egy tényező felelős a jövőnkért: az emberek közötti kapcsolat. A természet semmi mást nem kíván tőlünk.

Azt a bizonyos rendszert, amelynek részei vagyunk, egyensúlyba kell hoznunk. Minél közelebb kerülünk ehhez az állapothoz, annál kiegyensúlyozottabbá és kellemesebbé válik a közérzetünk. Mindegyikünk abban kell, hogy érdekeltté váljon, hogy megteremtsük a kölcsönösséget a rendszerben.

Meg kell értenünk, hogy nincs jogunk egymást elpusztítani, mivel ezzel akkora zavart keltünk a rendszerben, hogy vissza kell térnünk az előző korrekciós fokra, hogy ugyanazt újból megismételjük. Semmi nem jelenthet nagyobb problémát számunkra, mint egymás pusztítása, a háborúk, és a többi.

Ebből következik, hogy a jövőnket meghatározó kizárólagos tényező a köztünk lévő megfelelő kapcsolat elérése.

Persze ehhez számos kiegészítő dolog is hozzáadódik, mint például az oktatás, a nevelés, a tízesek létrehozása. Ez utóbbi olyan kis csoportokat jelöl, amelyekben viszonylag gyorsan kivitelezhetünk egy emberek közötti kapcsolatból összeálló megfelelő rendszert.

Egyetlen cél létezik: hogy egy rendszert alkotva egyesüljünk, hogy oly módon egészítsük ki egymást kölcsönösen, hogy a kapcsolati háló fontosabb legyen a szemünkben, mint mi magunk.

Ebben a rendszerben tárul fel a Teremtő – csakis a kapcsolatban, és sehol máshol.

Amikor úgy rendezzük be a rendszert, hogy a kölcsönkapcsolatok teljessége érezhetővé válik, akkor ezt az általunk megalkotott kölcsönös kapcsolódást fogjuk Teremtőnek nevezni.

https://laitman.com/2019/05/the-only-factor-that-determines-our-future/

 

67 queries in 0,118 seconds.