Dr. Michael Laitman

A család jövője

Kérdés: Mi vár a család intézményére? Hogyan erősítsük, hogyan mentsük meg? És mi ebben a kabbala szerepe?

Válasz: Azt gondolom, hogy ebben az évben a család intézményét, ahogy más szociális intézményeket is, nagyon komoly kihívások fogják érni. Továbbra is látjuk majd a nehézségeket a családban: a szülők és a gyerekek közötti szeparációt, a szülők közötti szakadást, vagy a megosztottságot a családok és generációk, szülők és gyerekek, nagyszülők és unokák között. Az embereknek nem lesz meg az odatartozás érzése: “Megszültél, felneveltél, és most tovább is állok.”

Mindezek miatt, egy olyan állapotot érünk el, amikor senki nem lekötelezettje senkinek, senki nem kér a másiktól semmit: “Hagyjál magamra. Mit érdekeltek engem? És én mit érdekellek titeket?”

Ezt követően, a gonosz általános felismerésével együtt, amit az egoizmusunk segít megtalálni, végre belátjuk, hogy csakis a korrekció lehetősége marad számunkra. Nem csak a család, de minden más szempontból is annyira elviselhetetlenné válik az élet, hogy az emberek remény nélkül állnak a jelenben, és így tekintenek a jövőbe.

Elkezdjük valóban felfogni, hogy az emberek közötti egyedüllét rosszabb, mint ha a dzsungelben maradunk magunkra, ahol nem tudjunk, hogyan helyezkedjünk úgy, hogy ne legyünk támadásnak kitéve.

A személyre fenyegetőleg hat a környezete: az emberek között, a város dzsungelében, még ha a boltig szalad el és vissza, akkor sem garantált a biztonsága. Az ember megérzi, hogy senki nem tud, vagy nem hajlandó a segítségére lenni.

Remélem, hogy ennyi elegendő annak belátásához, hogy muszáj valamit kezdenünk emberi természetünkkel. Így halljuk meg, hogy létezik, és már készen áll egy rendszer, amely korrigálja természetünket. Minden csakis a személytől magától függ. Azután talán közénk is eljön az a személy.

https://laitman.com/2019/05/will-the-family-institution-survive/

67 queries in 0,629 seconds.