Dr. Michael Laitman

A gondolat a leghatalmasabb erő

Kérdés: Lehetséges, hogy lemérjünk egy gondolatot a mi világunkban? Tényleg elektromágneses hullám, vagy valami más?

Válasz: A gondolataink teljesen anyagtalanok. Természetesen hagynak némi anyagi lenyomatot bennünk. Megmérhetők különféle potenciálok agyi képalkotó eljárásokkal, de ezek nem maguk a gondolatok, hanem inkább az anyagban testet öltő következményeik, amelyek ilyen módon reagálnak, amikor valami történik bennük.

A gondolat a leghatalmasabb erő, amellyel az egész világot a feje tetejére állíthatjuk. A mi világunk fölött áll, de leereszkedik hozzánk, akár egy kontroll szignál.

Kérdés: Ez azt jelenti, hogy ami a leginkább láthatatlan, az rendelkezik a legnagyobb erővel?

Válasz: Mindenképp. Például mit látni egy atombombából? Egy kiló anyag. És mi történik, ha felrobban? Ha ellentétes elemeket összekapcsolunk, pluszt és mínuszt, micsoda óriási energia szabadul fel?!

Kérdés: Ez a felszabaduló energia összevethető a gondolatokkal?

Válasz: Nem. A gondolat sokkal erősebb, mert nincs a távolság és erő korlátai közé szorítva. Minden attól függ, hogy ki és milyen módon használja.

Kérdés: Beszélhetünk negatív erőről a gondolat esetében? A szemmel verés például szintén gondolat?

Válasz: Igen, ezek nagyon káros gondolatok, amiket tilos használni, ettől még igenis léteznek.

Kérdés: Azt mondjuk, hogy a spiritualitás le van választva a korporalitástól. De annak ellenére, hogy a gondolat nem anyagi természetű, mégis hatással van ránk. Ez egy egyirányú befolyás?

Válasz: Nem. Amikor azt mondjuk, hogy a spiritualitás nincs hatással a korporalitásra, teljesen mást értünk ezalatt. A spiritualitás uralja a korporalitást. Mi más uralná az anyagot, ha nem a szellem?

Kérdés: Tehát az anyagtalan gondolatok irányítják a korporalitást?

Válasz: Természetesen. Ha tudnánk, mennyi kárt teszünk a világban a gondolataink által, el sem tudom képzelni, mit tennénk. Nézd csak meg, milyen fizikai állapotban léteznek az emberek, és mennyire szenved ettől a testük! És ezt kizárólag a gonosz gondolatok okozzák.

https://laitman.com/2019/06/thought-is-the-greatest-force/

67 queries in 0,118 seconds.