Dr. Michael Laitman

A Teremtő, mint név nélküli erő

Kérdés: Mik a Teremtő nevei?

Válasz: Létezik egy Teremtő, akinek sok neve van. Miért ilyen sok? Ki adta neki a neveket?

Rendszerint a neveket a szülők adják. Dehát itt a Teremtő neveiről van szó. Utalnak valamire vagy nem? A mi világunkban a gyerekeknek véletlenszerűen adunk nevet, attól függően, hogy melyik divatos. Emlékszem Gagarin űrrepülésére; nagyon divatossá vált a fiúkat Jurijnak nevezni.

Tehát. Mik a Teremtő nevei?

Mindenek előtt, a Teremtő egy. De akkor miért van sokféle neve? Talán azért, mert sok különböző tevékenységet végez? Vagy azért, mert sokszínű a személyisége, amiket különböző nevekkel adunk vissza? Meg kell értenünk, honnan jön ez az egész.

A Teremtő valójában teljes mértékben névtelen erő, árnyalatok és minőségek nélküli. Ő azonos Önmagával, minden mástól elszigetelve létezik. Lehetetlen megmondani, hogy létezik-e és hogy milyen módon, mivel egyáltalán nem vagyunk képesek észlelni Őt. 

Amikor viszont valami anyagi természetű dologra utal, illetve valamilyen tevékenységet végez, akkor az adott cselekvés alapján kap nevet: nyájas, jótevő, hatalmas, borús, kegyetlen, stb. Tehát a velünk kapcsolatos konkrét megnyilvánulásai alapján adunk Neki nevet.

Ha nem hozzánk kapcsolódik, nem mondhatunk semmit. Csak az alapján ismerjük Őt, ahogy érzékszerveinken keresztül befogadjuk Őt, és sehogy máshogy. Őt magát, azt, hogy mi is Ő valójában, nem érzékeljük. Minden, amit a jelenben érzek, bármi is az, a Teremtőtől érkezik hozzám.

https://laitman.com/2019/06/the-creator-is-a-nameless-force/

67 queries in 0,135 seconds.