Dr. Michael Laitman

A világról alkotott kettős kép elegyítéséről

Kérdés: Az igazi szeretet eléréséhez szükséges, hogy szem előtt tartsuk a formaegyezést, az univerzum egyetlen törvényét. Ez azt jelenti, hogy a természet minőségéhez hasonlóvá kell válnom, közelítve az ősokhoz, amely megteremtett?

Válasz: Igen, ahhoz a természethez kell hasonlóvá válnunk, amely a lakhelyünk. De honnét tudható, hogy valójában milyen is ez a természet? Ezért kaptuk a látszatra létező emberek alkotta csoportot, ahol a tagokkal interakcióba léphetünk, miközben őket és magunkat egyetlen közös egészként kezeljük. Így érjük el a fókuszáltságot, tehát például két alakból vagy vonalból a fókusz állításával egyet hozunk létre.

Kérdés: A kabbala azt állítja, hogy a természet adakozó, és mi, emberek egoisták vagyunk, azaz egoista gondolataink vannak; és ezért kell a természethez való hasonlatosságra törekednünk.

Noha értjük, hogy általános értelemben mi az, hogy adakozás, a természetben ez nem látható nyilvánvaló módon. A természet is ugyanolyan egoista, mint mi?

Válasz: Avval, hogy a kabbala felfedi a személy korrekciójának módszerét, valójában az egyén nevelésének útmutatójává válik. Elmagyarázza, milyen módon kell megváltoznunk, és ezekkel a változásokkal összhangban, korrigált módon fogjuk érzékelni a világot. Ez a kabbala működésmódja.

A személynek meg kell értenie, hogy látómezejében a világ kettős képe tárul fel, és ezeket vegyítenie kell. Avval, hogy keveredem másokkal, és egyetlen objektumot, egyetlen egészet hozunk létre, korrigálom magam, és a világ is korrigált módon jelenik meg előttem.

A minket megalkotó Teremtő természete szerint altruista, és nekünk hasonlóvá kell válnunk Hozzá, azaz hasonlóságot kell kiépítenünk az abszolút adakozás minőségével. A Teremtő azzal a céllal teremtett minket önmagához képest ellenkező természettel, hogy ebből az ellentétes állapotból érjük el Őt.

Ha kombináljuk önmagunkban az abszolút pozitív és abszolút negatív minőségeket, képesek leszünk felemelkedni a világ érzékelésének következő szintjére.

https://laitman.com/2019/07/combine-the-double-image-of-the-world/

67 queries in 0,699 seconds.