Dr. Michael Laitman

A kéziratok nem égnek el

Kérdés: Mi az oka, hogy Baal HaSulam kb. 50 cikkét elégette, köztük az “Utolsó generáció” és a “Béke a világban” címűeket? Mennyivel lettünk kevesebbek?

Válasz: Ezt nem tudom megmondani. Egész egyszerűen ezeknek a cikkeknek a nagy részét nem tudta befejezni, mivel el volt tiltva a publikálástól.

Sokan ellenzik a kabbalát. Manapság is látjuk az interneten, hogy mennyi rosszakarónk van. De ez nem akadályoz meg minket a terjesztésben.

Az ő idejében lehetetlen volt a terjesztés. Egy rendelkezés volt érvényben a Brit mandátumban, amely az ország területére is vonatkozott, és Baal HaSulamot eltiltották cikkei megjelentetésétől. Erre vonatkozólag azt mondta: “Ez biztos jele, hogy nem szabad írnom.”

Nyilván nagy kár, mivel hatalmas mennyiségű, semmi mással nem pótolható anyagtól estünk el. Bár valószínűleg, ennek így kellett történnie. Máskülönben túl sok írás állna rendelkezésünkre, és nem tudnánk vele mit kezdeni. 

Kérdés: Miért mondja gyakran, hogy a megsemmisített kézirat is a feltárulás egy formája?

Válasz: Az igazság az, hogy amikor egy kabbalista megír, aztán eléget egy írást, ez annyit jelent, hogy az már megírásra került a mi világunkban, már elhangzott, elolvasták, és áthaladt az ember érzékelő rendszerén. Azaz a felső erő megmutatta magát ebben a személyben. Ha valakiben már testet öltött, átérzésre került, akkor a többiek számára is hozzáférhetővé vált. Ezek után már elégethet bármit, nem számít.

https://laitman.com/2019/07/manuscripts-do-not-burn/

67 queries in 0,121 seconds.