Dr. Michael Laitman

Mi okozza a környezeti katasztrófákat?

Kérdés: Mi történne, ha Kína összes lakója autótulajdonossá válna?

Válasz: Sem a világgal, sem az ökológiai egyensúllyal nem történne semmi. Akár mindenkinek lehet autója, sőt, akár több is. Legyen akár 7 vagy 14 milliárd személygépkocsi a világon. Nem az autók okozzák az ökológiai katasztrófákat. A törött kapcsolatainkban kell a magyarázatot keresni

Meg kell értenünk, hogy mi az, ami megmutatkozik a természetben, annak kutatásában. A környezeti katasztrófákat nem a technológia, a kövületi, növényi, állati szintek, hanem az emberi szint okozza. Csakis mi, a mi kapcsolati szintünk eredményezi a zavart, ami a természet minden szintjére kiterjed.

Mindezek a katasztrófák az ökológia és az egészségügy területén, a világméretű depresszió és drogfogyasztás, a válások és az összes többi probléma a természetből fakad, ami fel akar minket rázni, és eljuttatni a magasabb szinten lévő okhoz. A természet mindig úgy működik, hogy a probléma a magasabb szintről az alacsonyabb szintekre ereszkedik le, és onnan aktiválja a rendszert.

Remélem, hogy miközben keressük a megszabadulást ezektől a gonosz jelenségektől, amelyeket egoisztikus természetünk láttat gonosznak, felismerjük, hogy fel kell adni ezt az egoizmust. Be kell látnunk, hogy emberi szintünk csak akkor lehet egyensúlyban a természet kövületi, növényi és állati szintjeivel, ha szeretettel és megértéssel fordulunk egymás felé.

Ezután mi visszük el az egységet a természethez, mint egészéhez, és egyensúly érünk el az általános természettel.

Via – Laitman Blog

67 queries in 0,684 seconds.