Dr. Michael Laitman

Egyenlő emberek társadalma

Baal HaSulam, Az utolsó generáció írásai: Izraelnek a nemzetek között elsőként kell felvennie a kommunizmus nemzetközi, altruista formáját. Olyan modellé kell válnia, ami demonstrálja ennek a kormányzási módnak a jó és szép minőségeit. Mivel Izrael minden nemzetnél jobban szenved, és fog szenvedni a többi nemzet zsarnokságától, ezért a szívhez hasonló, amely minden más szervnél előbb ég el. Ebből következik, hogy a helyes kormányzási mód első meghonosítójának szerepe hozzá illik a leginkább.

Baal HaSulam olyan társadalom létrehozásáról beszél, ami egy közös családban egyesülő, teljes mértékben egyenlő emberekből áll. A tagok a kölcsönös garancia állapotában léteznek. Ez egy ideális szocialista rendszer, amely a következő elv szerint működik: “Mindenki képességeinek megfelelő munkát végez, és szükségletei szerint nyer kielégülést.”

Egy altruista társadalomban senki nem vesz el többet, mint amennyire szüksége van. Eleinte senki nem kap prémiumot, aztán senki nem veszi el a többletet.

Az emberek gondolatait a társadalom tagjai közötti egyetértés és kapcsolat tölti ki. A kapcsolódás olyan interakciós rendszerben történik, ahol egyetlen erő kerül feltárásra: egy egyenlő, homogén társadalmi mező, ami kitölti a tagok közti teljes teret. Ez a mező nem az emberek közötti származtatott, hanem a Teremtőként elnevezett kezdeti erőként tárul fel.

Kérdés: Ez azért ideális elképzelése a jövőbeli személynek, mert a veleszületett természete egoista?

Válasz: A kabbala módszere az egoizmus helyes alkalmazásán alapul. A mindenkinél másokkal kapcsolatban megjelenő kölcsönös elutasítás, gyűlölet és más negatív tulajdonságok azok, amelyeket felhasználva helyre állíthatjuk ezek felett az ellentétes jellegű, pozitív minőségeket.

Via – Laitman Blog

67 queries in 0,112 seconds.