Dr. Michael Laitman

A jövő már létezik

Kérdés: Ön azt mondja, hogy a jövő tőlünk függ, ugyanakkor a sorsunk előre elrendelt. Hogy értsük ezt?

Válasz: Az az igazság, hogy mindannyiunknak el kell érnünk a végső korrekció állapotát. Ez előre elrendeltetett. Sőt, már benne létezünk.

Most valósággá kell alakítanunk ezt a jövőt, közelebb kell magunkat juttatni hozzá. Hogy ezt hogyan tesszük – gyorsan vagy lassan, magunktól haladunk vagy a természet kényszerítésére – ez tőlünk függ. De a jövő már létezik.

Ez az az állapot, amelyben lelkünk edényének törése előtt voltunk, és most ide kell visszatérnünk. Többé nem szakadunk el tőle. Minden egyes ember köteles elfoglalni saját pontját, saját sejtjét, te, én és mindenki más.

Azonban az út, ami az előre elrendelt jövőhöz vezet, még nem létezik. Mi határozzuk meg. Rajtunk múlik, hogy milyen gyorsan jutunk el a célig, mennyire háborítatlan utat választunk. 

Abszolút kötelességünk elérni az út előre meghatározott végpontját, ahol a lélek minden darabja egy közös rendszerbe, egy nagy egészbe olvad össze, amire a Teremtő vég nélkül árasztja a felső Fényt. El kell, hogy jussunk ebbe az állapotba.

Kérdés: Gyakran szokta említeni a személyben lévő spirituális információkat, Reshimókat. Ezek valóban bennünk léteznek?

Válasz: Az emberben létezik egy Reshimó, minden állapot lenyomata, amelyen a személynek keresztül kell haladnia a kezdettől a végig. De az illető határozza meg, milyen módon halad végig ezeken, gyorsan, lassan, önszántából vagy csapások hatására.

https://laitman.com/2019/08/the-future-already-exists/

67 queries in 0,640 seconds.