Dr. Michael Laitman

Az amazonas-i tüzek jelentős hatással lesznek az éghajlatváltozásra?

Michael Laitman, Quora-ról: “Az amazonas-i tüzek jelentősen fogják befolyásolni az éghajlatváltozást?”

Az amazonas-i tűznek nincs jelentős hatása az éghajlatváltozásra.  Ahhoz hogy megértsük, hogy a természet pozitív vagy negatív irányba változik a jövőben, meg kell értenünk, hogyan befolyásoljuk a természetet, és a természet hogyan reagál ezekre a hatásokra.

Ellentétben azzal a véleménnyel, hogy a természetet, a természetre külsőleg gyakorolt tetteink által befolyásoljuk, mint például a hulladék és a szennyezés, amivel a környeztet sújtjuk, a Kabbala Bölcsessége azt mondja, hogy nem ezek a tettek vezetnek mindenféle természeti katasztrófához és válsághoz.

Ami a természeti katasztrófákhoz és a válságokhoz vezet, azt kizárólag az emberi szintű kapcsolataink okozzák.  Az egymással szembeni gondolataink, az egymáshoz való hozzáállásunk és magatartásunk, hullámokat gerjeszt az emberi társadalomban és a természetben. A természet pedig annak függvényében reagál ránk, ahogyan egymáshoz viszonyulunk.

Ha pozitívan viszonyulunk egymáshoz, és pozitív kapcsolatra törekszünk egymással, akkor a természet pozitív reakcióit fogjuk megtapasztalni. Ha viszont, negatívan viszonyulunk egymáshoz, azzal a céllal, hogy kárt okozzunk a másiknak és kihasználjuk a személyes haszon érdekében, akkor a természet negatív reakciót fogjuk megtapasztalni. Pont ez az, amit napjainkban tapasztalunk.

A természet négy szint szerint van felosztva: mozdulatlan, vegetatív, állati és emberi szintekre. 

Amennyiben késleltetjük annak a korrigálást, hogy pozitív kapcsolatokat alakítsunk ki egymás között, kezdve attól, hogy nem ártunk egymásnak, egészen a végtelenségig tökéletesített kapcsolatokig, ha ezt nem tesszük meg, akkor a természet negatív hatást fog gyakorolni ránk. 

Például:

  • Ha továbbra sem sikerül korrigálni a kapcsolatainkat, ami úgy értelmezhető, hogy ez idő alatt nem dolgozunk a többiek iránti gyűlöletünkkel, hogy magunkban felszínre hozzuk azokat, akkor továbbra is zavarok lesznek a természetben, például földrengések, vulkánkitörések.
  • Hasonlóképpen, ha elmulasztjuk korrigálni a vegetatív szintű kapcsolatainkat, ami úgy értelmezhető, hogy nem tudjuk megállítani magunkat, a mások való károk okozásában, akkor vegetatív szint merülnek fel problémák a természetben, például erdőtüzek.
  • Ha nem sikerül korrigálni magunkat az állati szinten, amit úgy értelmezhető, hogy háborúkba és konfliktusokba süllyedünk, akkor az állati szinten jelentkeznek majd a problémák a természetben, mint például egyes állati fajok kihalása, valami múltbéli betegségek újjáéledése, illetve új betegségek megjelenése.
  • A természet jövőbeli reakciója, a pozitív vagy negatív nekünk adott válasza, attól függ,  hogy mennyire tudjuk aktiválni emberi képességeinket, azaz azt a képességünket, hogy hogyan tudunk egymáshoz kapcsolódni a megosztó, egoista irányítás felett.

Ennek megfelelően, amikor az ember teljes rendszerét egy kicsiny világnak tekintjük, és a világot, mint a minket körülvevő környezetet, akkor látni fogjuk azt az integrációs szintet, amire nekünk embereknek szükségünk van a világgal szemben: hogy az egymással való kapcsolatunkat kell kijavítani: figyelmessé válni és pozitív kapcsolatban állni egymással, ahelyett az állandó, ellenséges egoizmus helyett, ami egyre jobban növekszik bennünk és egyre inkább megoszt minket.

Tehát, az integrációnak megfelelően, ami a bennünk lévő mozdulatlan, vegetatív, állati és emberi szinteken történik, azaz az egymás közötti kapcsolatban, a környezettel való kapcsolatban, és a természet egész rendszerével  kapcsolatban – ami teljesen körülvesz minket -, akár harmóniát is megtapasztalhatunk, ha pozitív emberi kapcsolatokat realizálunk, vagy ha nem így teszünk, akkor válságokat és csapásokat fogunk tapasztalni.

67 queries in 0,622 seconds.