Dr. Michael Laitman

A Teremtő egyedisége

Hogyan érezhetem a Teremtőt?

A kabbala a következőt kínálja az embernek: ha meg akarod érezni a felső Erőt, egy hasonló gondolkodású emberekből álló csoport tagjává kell válnod, és feloldódnod a csoportban. Azzal, hogy a magad vágyaival és véleményével szemben a csoportét preferálod, (függetlenül attól, hogy mik azok); azzal, hogy az övékéhez hasonítod saját vágyaidat és véleményedet – elkezded érezni, hogy “kívül kerülsz önmagadon”. Világos számodra, hogy ezzel egy időben belépsz másokba, de képtelen is volnál máshogy cselekedni. A kívül kerülés után, bele kell kerülnöd valami másba.

A kilépés önmagadból a Teremtő elérésének első szakasza. Úgy is nevezik, hogy az egoizmus megszorítása. Meg kell szorítani önmagad, hogy magad helyett érezni kezdd a többieket.

Amilyen mértékben megcselekszed ezt, úgy érzékelsz egy merőben eltérő világot, emberek és tárgyak közötti eltérő kapcsolatokkal. Érzékeled a kapcsolódásokat biztosító adakozás és szeretet általános erejét.

Érzékeled, hogy minden ember bábu, akit a veled való kapcsolatuk tekintetében a felső Erő mozgat. Ami a te önmagadhoz, másokhoz, és a Teremtőhöz való kapcsolatodat illeti, ugyanígy mozgat téged is a felső Erő.

Mindez addig folytatódik, míg hasonló módon – kis lépésenként, saját megvalósításodon keresztül – érzékleteket és tudást halmozol fel a felső Erőről, ami átjár és összekapcsol a többiekkel. Képessé tesz rá, hogy kilépve magadból, a csoport, sőt, a csoportban is megnyilvánuló általános erő, a Teremtő érdekében cselekedjél. Ez a módja a haladásnak, illetve a szóban forgó jelenség tanulmányozásának.

Ezt az érzést “felső világnak” nevezzük. Az adakozásnak és szeretet erejének, ami jelen van, kormányozza és megtartja mindezt (téged is beleértve), a “Teremtő” nevet adjuk.

https://laitman.com/2019/09/uniqueness-of-the-creator-part-5/

67 queries in 0,113 seconds.