Dr. Michael Laitman

A kabbala tudományának fontossága

Kérdés: Mi a jelentősége a kabbala tudományának a mi generációnk számára?

Válasz: A kabbala jelentősége nem elméleti, hanem színtisztán gyakorlati. Amikor az emberiség eléri a reménytelenség állapotát, nem tudja, hogyan mozduljon előre, hogy miért létezik, és mi irányítja, akkor megjelenik benne a kabbala tudománya iránti igény. Ezt megelőzően nincs szüksége rá, különösen azért, mert a kabbala bölcselete senkire nem tukmálja rá magát. Az emberiségen belül, egyfajta előkészületi állapotban rejtőzködik, mivel a kabbalisták folyamatosan fejlesztik, és a népszerűsítés, terjesztés és alkalmazás számára készítik elő.

Most kerültünk olyan állapotba, hogy a kabbala felfedhető a világ előtt. De egészen a mi időnkig, tulajdonképpen rejtve volt.

Kérdés: Baal HaSulam azt írja, hogy a kabbala feltárja a Teremtőt az összes ember számára a világon. Korábban volt erre igény az emberekben?

Válasz: Nem, és ma sem igénylik. Az embernek nincs szüksége az igazságra. Inkább azt keresi, ami kényelmet és kielégülést ad, és megválaszolja az élet kisebb súlyú ügyeit.

Kérdés: De én mégsem hiszem, hogy bárki is visszautasítaná a Teremtő feltárulkozását, ha tisztában volna vele, hogy lehetséges feltárni Őt.

Válasz: Nem így van. Még azok közül is, akik manapség eljönnek, és meghallgatják, hogy lehetséges a Teremtő, a felső világ, az emberiség következő fejlődési fokát feltárni – nos, közülük is csak néhányan maradnak köztünk.

Kérdés: Elképzelhető, hogy az emberek nem akarják a kabbala által felkínált Teremtőt?

Válasz: Lehet.

https://laitman.com/2019/09/the-importance-of-the-science-of-kabbalah/

67 queries in 0,133 seconds.