Dr. Michael Laitman

Az egész test javára

Izraelt hívják úgy „Én a fej vagyok” (Li Rosh) és ezért önmagam korrekciójával, korrigálja a közös lélek egész testét, azaz az összes többi nemzetet.  A fő cél a test korrigálása. A test nem tudja önmagát korrigálni, csak Izrael, a fej korrekciójával.  Izrael spirituális teste, csak a világ nemzeteivel való kapcsolat céljából létezik. Természetesen itt nem anyagi testről beszélünk.

Ha egy ember úgy dönt, hogy böjtöl, akkor a test szenved, annak ellenére, hogy a fej hozta meg a döntést. A test nem érti, hogy miért kell szenvednie; hiszen ő nem döntött semmiben, és ezért zavarban van. Így szenvednek a világ nemzetei mindenféle problémáktól, az éghajlati anomáliáktól és egyéb más hátrányoktól, és nem értik mivel érdemelték ki mindezt. Végül is ők nem döntenek semmiben, és nem képesek befolyásolni ezeket a jelenségeket.

Azonban ösztönösen érzik, hogy Izrael felelős ezekért, a döntésekért. Ennek a fejnek a helytelen és romlott viselkedése miatt szenved a test. Maga a fej is szenved, de nem annyira, mint a test. Millió és millió ember él a világon, akik szenvednek, éhen halnak, mindenféle betegségekben megbetegednek, és ki a hibás?  Valójában Izrael a hibás. Ezért a test természetes reakciója a ösztönös gyűlölet.

Ez olyan, mint amikor egy testet arra kényszerítenek, hogy éhségsztrájkoljon, olyan célból melyet nem ismer és nem is ért vele egyet. A fej úgy döntött, hogy most éhezni fog, és ezért a test szenved. A test nem hoz döntéseket; nincs feje, csak gyomra, melyet meg kell töltenie. A testnek ki kell tölteni az edényét, de úgy érzi, ezt nem szabad megtennie, ezért a gyomra üres marad. Ezért a test gyűlöli a fejet, anélkül hogy értené miért történik mindez.   

A test nem érti és nem tud dönteni és nem  is tudja elfogadni a korlátozást, mivel szüksége van a kitöltésre. A fej nem biztosítja a kitöltést, ezért a test átkozza a fejet. Itt csak egy megoldás van: a fejnek helyesen kell viselkednie, és a testet magához kell tapasztani. Amikor eggyé válnak, a test meg fogja érteni, hogy az éhségsztrájk és minden más cselekedet, az egész test és a Teremtő javát szolgálta.

Mindenek előtt a fejet kell megerősíteni, hogy egység legyen benne: helyes gondolatok és jó döntések. Ezt követően a fej a testtel, a Felső, azaz a Teremtő vágya szerint fog viselkedni: magához kapcsolja a testet, és egy egységes szervezetként fognak együtt működni teljes nagyságukban.

Izraelnek egyesítenie kell a szándékait ahhoz, hogy a Felső Erő a testhez kapcsolódjon, a világ nemzeteihez és ez által korrigálódjon. Ebből a célból létezünk. Csak adapter vagyunk, egy összekötő csatorna a Teremtő és a világ nemzetei között.

A világban lévő összes gonosz annak a következménye, hogy a fej helytelenül van elrendezve. Minden jó, ami még létezik a világon az a Teremtőtől érkezik hozzánk, előlegként. Izrael a romlott fej a Teremtő és a világ nemzetei között. Ezért csapásokat kapunk mind a Teremtőtől, mind pedig a világ nemzeteitől. A világ nemzeteinek tudnia kell Izrael népének küldetéséről, hogy célzottan tudjon minket ösztönözni.

Meg kell értenünk, hogy mitől függ a korrekció, és hogy miért utalják Izraelt. Baal Hasulam elmagyarázza, hogy ennek az ismeretnek a terjesztése a világ nemzetei számára, meg kell hogy előzze a korrekciót.

Akárcsak a Fáraó példájában, aki tudott Izrael népének rendeltetéséről és megengedte nekik, hogy elmenjenek.  Ezután a világ nemzeteinek nyomása konstruktívvá válik, és együtt fogunk dolgozni. (kiegészítés a szerk.: mindenkinek a világon fel kell ismernie Izrael szerepét, /akárcsak a Fáraó, aki ugyancsak felismerte Izrael küldetését és együtt működött végül velük,/ és ezután fog együttműködni a fej és a test)

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 9/12/19, A Kli [vessel] that Holds a Blessing for Israel

67 queries in 0,144 seconds.