Dr. Michael Laitman

Az összes lélektípus számára

Kérdés: Azt hallottam, hogy egyetlen, kabbalista által írt szöveg oldala elég, hogy belépjünk a spiritualitásba. Miért írtak mégis annyi könyvet, sok ezer oldalt?

Válasz: Először is, minden embernek megvan a maga sorsa, sajátos típusú lelke, saját magára jellemző fejlődési útja. Valaki kedvel egy bizonyos dolgot, másvalaki meg mást szeret.

Különböző módokon, különböző sebességben közeledünk a Teremtőhöz. Van, aki bal oldalon megy, van, aki a jobbon, egy harmadik fél lépésenként halad, stb.

Nem láttam olyan levelet vagy cikket Rabashtól vagy Baal HaSulamtól, amelyben bármi kétszer lett volna leírva, vagy amelyekből nem érdemes a bennük elszórt bölcsességeket követni.

De ez mind nem számít. Végül is, amikor tanulmányozzuk a szövegeket, olyan állapotot érhetünk el, ahol az olvasottak bennünk vegyülnek el, keverednek össze, és hoznak eredményt.

Kérdés: Ha a Shamati nagyon erős érzelmi vihart okoz bennem, ez azt bizonyítja, hogy annak a léleknek és sorsnak, ami engem jellemez, nagyon testhez álló ez az írás?

Válasz: Természetesen.

Kérdés: Így ellenőrizhetjük le a könyveket?

Válasz: Nem. Mindazonáltal, neked Baal Hasulam és Rabash könyveivel van dolgod. Azt javaslom, hogy ne is foglalkozz más írásokkal.

https://laitman.com/2019/09/for-every-type-of-soul/

67 queries in 0,123 seconds.