Dr. Michael Laitman

A zuhanások, mint a fejlődés előmozdítói

Kérdés: Azt állítja, hogy meg kell próbálnunk közösen érezni a zuhanásokat?

Válasz: Léteznek zuhanások és emelkedések, amelyeket együtt érzünk, és vannak egyéni előfordulások is.

Kérdés: Mit jelent az, hogy a zuhanás állapotát egész csoportként érezzük?

Válasz: Attól függ, hogy ki értelmezi a zuhanást.

Én úgy értelmezem, mint valami, ami elválaszt a Teremtőtől, a csoporttól, azaz a haladástól. Érezhetek például egy bizonyos nehézkességet, de nem látom át, hogy ez számomra lett küldve, hogy a fejlődésemet szolgálja; csak annyi történik, hogy teljesen elmerülök benne.

Amikor ezt a nehézkességet elkezdem saját fejlődésem eszközeként szemlélni, ekkor válik valóban a fejlődésem eszközévé. Így már örömmel dolgozok vele, tudatosítva, hogy ez a haladásom záloga.

Amikor rendelkezünk egy közös céllal, amihez közös cselekvésekkel jutunk el, és ebből egy közös élet áll össze, akkor bizonyos dolgokban megélhetünk közös zuhanásokat és emelkedéseket. Más esetekben pedig a zuhanások és emelkedések egyéni jellegűek lesznek. Élnünk kell azzal a tényszerű igazsággal, hogy képesek vagyunk együtt tevékenykedni, és közös eredményeket elérni.

Ennek része, hogy többé kevésbé értem a barátok állapotát. Részt kell a folyamatban vennem, és segítenem őket. Például, igen fontos, hogy kongresszusok előtt inspiráljuk egymást, beszéljünk a cél, az összejöveteleink, a leckék és a kongresszusok fontosságáról. Mindent, ami ezekkel kapcsolatos össze kell gyűjtenünk egymás között, és muszáj inspirálnunk egymást.

Ennek következtében egy közös mező alakul ki: a Teremtő nem valamilyen személyes érzékelésben, hanem az általános mezőben mutatja meg magát. Ez nagyon lényeges, hiszen az Ő megnyilvánulása csak akkor következhet be, ha a tizes tagjai valami fajta közös Kli (edény) formájában, már összekapcsolódtak egymással.

https://laitman.com/2019/11/descents-as-means-of-advancement/

67 queries in 0,722 seconds.