Dr. Michael Laitman

Család és házasság, tizenkettedik rész

A házastársak a legmeghittebb partnerek

Kérdés: A zuhanások és emelkedések a Teremtő feltárulásai?

Válasz: Igen. Nincs vágyakozás a Teremtő feltárulására a jó állapotokban, csak a rosszakban. Minden spirituális emelkedésben érdekelt személy csak akkor siet előre az úton, ha összezavarodik vagy megrázkódtatás érte. A személy csak a kétféle erő befolyása alatt cselekszik.

Így kap jelentőséget, hogy a családban két hitvestárs van. A házastársak egymás legmeghittebb kísérői, akik segítik és kiegészítik egymást, finom utalásokból megértik a másikat, és a felelősséget képesek átvenni egymástól. Ezért mondják, hogy olyan, mintha egyetlen testet alkotnának.

Kérdés: Mintha azt mondta volna korábban, hogy a férj nyugodtan megoszthatja legtitkosabb spirituális elérését is a feleségével.

Válasz: Nem probléma, ha bármit megoszt az ember a feleségével, persze ez a kapcsolat minőségének is a függvénye. A csoportbéli barátok felé azonban nem szabad megtenni ezeket a megosztásokat.

Kérdés: Mit javasol abban az esetben, ha az egyik házastárs foglalkozik a kabbalával, a másik pedig nem?

Válasz: Ha a családod nem követ az úton, ne terheld őket a problémáiddal. Kezeld nyugalommal mindazokat az állapotokat, amiken keresztül haladsz, hogy ne érezzenek belőle semmit. Add meg nekik a lehetőséget, hogy kényelmesen éljenek. Neked megvan a saját spirituális életed, velük távolságtartóbb hangot kell megütnöd.

https://laitman.com/2019/12/family-and-marriage-part-12/

67 queries in 0,651 seconds.